Khamis, 23 Julai 2015

TONY PUA KATA DIA AKAN SAMAN KERAJAAN MALAYSIA SEBAB HALANG DIA NAK LARIKAN DIRI KE LUAR NEGARA?

Bila si gigi arnab ini sudah kantoi, macam-macam ugutan dia buat, baru-baru ini, dia kata dia akan saman siapa yang kaitkan dirinya dengan Lester Melanyi. Setelah dirinya dihalang untuk ke luar negara, secara automatik dia menjadi sawan royan paling kritikal, siap buat sidang media, menafikan sekerasnya berkenaan tuduhan dia dan konspirasi menjatuhkan Najib.

Tony Pua sudah goyang? kah kah kah.. kalau betul, hadaplah siasatan polis Thailand tu nanti, baru ada akal, jangan anggap kau boleh lari, kau memperbodohkan rakyat Malaysia dengan cerita bangsat dan penipuan, nak popular sebab isu palsu dan fitnah, maka kejahatan perlu ditelanjangkan.

Rilek Pua, satu-satu ye. jangan gelabah sangat.. kah kah kah.


Tony Pua Pertimbang Saman Kerajaan Berhubung Sekatan Ke Luar Negara

PETALING JAYA: Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua mempertimbangkan untuk memfailkan saman terhadap kerajaan selepas beliau dilarang meninggalkan negara ini pada Rabu.

Ketua Publisiti DAP itu berkata, beliau tidak dimaklumkan terlebih dahulu bahawa beliau dalam senarai ‘tidak boleh terbang’ atau dipanggil untuk disoal siasat bagi sebarang penyiasatan.

Beliau berkata, tiada sebab untuk menghalangnya daripada meninggalkan negara ini, dan hanya boleh membuat spekulasi bahawa sekatan itu mempunyai kaitan dengan kritikannya terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan dakwaan konspirasi pihak pembangkang untuk menggulingkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Pegawai Imigresen berkata mereka tidak tahu kenapa saya dilarang keluar, kecuali mengatakan ia adalah arahan ‘pegawai peringkat tertinggi’.

“Setahu saya, saya tidak melakukan jenayah dan tidak terlibat mana-mana aktiviti haram dalam sebarang isu berkaitan dengan 1MDB.

“Saya akan berbincang dengan peguam saya untuk membincangkan mengenai tindakan memfailkan saman terhadap kerajaan kerana menghalang saya daripada meninggalkan negara ini tanpa proses yang sewajarnya,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat DAP di sini, Rabu.

Pada Rabu, menurut lidah rasmi DAP, Roketkini, Pua dilarang meninggalkan negara ini semasa mahu berkunjung ke Yogyakarta, Indonesia melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) pada tengah hari Rabu.

7 ulasan:

 1. KDN/PDRM jangan pula MENGALAH akibat diGERTAK si tony puaKA ni! Sebenaqnya si KEPARAT ni nak buat "deceptive propaganda" utk. MELEPASkan dirinya selepas didedahkan sbg. TERORIS!

  Yg. KELAKAQnya tak pula si PENDATANG TERORIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI tony puaKA ni nak SAMAN media kita mahupun media SingaPORK, JustoPEROMPAK dan polis Thai yg. telah DEDAHkan si TERORIS ni jumpa Justo dan BETINA-TERORIS-omputih S. Repot tu (lihat di http://medan-info-kita.blogspot.com/2015/07/niat-ahli-ahli-umno-spesis-jemuan-mahu.html)!

  Jadi mcmmanalah si PENGGANAS KAPIRDAJAL Anti-ISLAM/Melayu tony puaKA-DAPBANGKAI ni boleh terlibat pd. asalnya dan terus dlm. PACBANGANG tu- yg. patut diBUBARkan segera ! Mcm. puak ni pula lebih BERKUASA dr. K’jaan – sekrg. nak panggil MARA pula berdasarkan repot media Barat/Zionis-KEPARAT juga! Seolah NEGARA ISLAM berdaulat kita ini serta IMDB, MARA, TABUNG HAJI, FELDA, UMNO dan mana-mana insitusi-instusi/pemimipin yg. menjaga HAK dan KEBAJIKAN Bumiputera terutamanya Bumiputera Islam/Melayu kena TUNDUK pd. REJIM/MEDIA-PENIPU Barat/Zionis dan puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 - mcm. kita ni masih KULI depa – apa KEJADAHnya ni?!

  Dan juga tengok si PENGGANAS KANGKANG BABI ni cuba MENAKUTkan/MEMBURUKkan KERAJAAN PERSEKUTUAN kita dgn. membahasakannnya sbg. K'jaan 'BN'! Ini juga disyaki bertujuan MENGHASUT/MENIPU Barat/dunia luaq untuk pikiaq isu PENGKHIANATAN-ala TERORISMA puak PENGGANAS DAPBANGKAIBABI/PKRHOMO ni ke atas K'jaan serta YAB PM kita, seolah pertelingkahan BIASA antara puak pembangkang dan K'jaan! Memang patut si puaKA ni diNYAHkan dari PACBANGANG tu!

  Dasar si PENAKUT-puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 ni!

  Nek Tempoyak.

  BalasPadam
 2. Tony pukimak sudah gabrah, tak tahu cari jalan lain melainkan menafikan kerja pengkhianatan dia. Nak saman kerajaan kerana panic orang ramai sudah tahu kes dia. Ini gimik tony pukimak, dalam bilik air, semua konek dia pun menggeletar.
  Jikalau dia lepas lari ke Yogyakarta Indonesia, tony pukimak boleh lari ke Rusia atau Korea, Hongkong, cari tempat teduh buat kerja pengkhianatan dia. Dia boleh cari jalan jumpa Sarawak ReportClaire Brown atau The Edge Tong lagi meluangkan masa untuk menjatuhkan Umno banyak kali.

  BalasPadam
 3. Dalam akhbar Singapore Straits Times, TMJ (Tengku Mahkota Johor )cakap besar dan angkuh menghina kerajaan Malaysia.

  Kata putra bababalumba pipi bengkak tembam berjanggut ni: "Nowadays, fitnah and lies are acceptable, murder is respectable."

  Tak malu ke menghentam kerajaan negara baginda sendiri, semua keluarga diraja Johor pun belum tahu bersih dari rasuah dan skandal.

  Siapa yang jual Singapura dahulu kepada Stamford Raffles? Bukankah keturunan dia sendiri, bagaimana dengan Iskandar, kontrak sampai 999 atau 99 tahun, tak ke makan duit h***m!!!
  Jual negeri bumi yang dipijak oleh anak bangsa sendir!

  Jikalau Umno tidak disanjung oleh pihak diraja, bagaimana kedudukan kesultanan Melayu? TMJ sendiri cakap macam bodoh sombong, angkuh.

  BalasPadam
 4. Tony ni kena dibicarakan dulu di mahkamah atas kesalahan fitnah dan konspirasi jahat yg dilakukan. Lepaskan dia keluar negara bermakna sejarah macam RPK penyebar fitnah Altantuya dan Sirul berulang kembali. Kenapa harus dilepaskan mereka yag telah menbuat onar dalam negara?

  BalasPadam
 5. ToPhua kelihatan sagabai individu bijak kerana kehebatan luar biasanya dpt jauh lebeh awal menghidu pekong konon2nya yg bermasalah dgn 1MDB. Sebenarnya dia adalah akitek isu tersebut. Dia muncul sebagai wira membuat asakan demi asakan. Dia macam HERO hebat di PAC sebab yg lain kelihatan macam tak berkaliber. Tapi sebenarnya APA? Ini Hantu Raya. Dulu dia ke yg panggil peagawai kerajaan Kucing Kurap. Mungkin bukan dia maaf.

  BalasPadam
 6. TMJ lupa bahawa satu hari nanti dia akan menjadi Sultan Johor dan berbagai bangsa, agama,bahasa budaya dan ideologi politik akan menjadi rakyatnya. Kata-kata itu kelak akan memakan dirinya sendiri. Mungkin ketika itu nanti Sultan hanyalah patung yang boleh berkata-kata.

  Kita tengok nanti!

  BalasPadam
 7. Sebenaqnya juga, makin ramai si ekoq-ekoq PENYAMAQ, yg. ditaja puak PENGGANAS KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, dan EJEN-EJEN/KULI-KULI depa dari si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO MENYAMAQ masuk Islam atau guna nama Melayu/Islam, pakaian & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi) – untuk termasuk berkahwin dgn. pemimipin/usahawan Islam/Melayu yg. penting; dan terus menyonsangkan mereka terutamanya jadi puak LIBERAL Islam/Melayu - yg. ramai dah hidup mcm. omputih!

  PENYAMAQ-PENYAMAQ ini juga telah menyelinap masuk NGO-NGO/parti-parti Islam/Melayu dgn. mulanya berpura menyokong sepenuhnya, tetapi lepas tu akan cuba tukar haluan NGO tersebut, serta juga utk. MENGINTIP, termasuk keahlian dan maklumat sulit peribadi pemimpin/ahli-ahli NGO-NGO tersebut!

  Nek Tempoyak.

  BalasPadam

Dengan Muhyiddin 'berkuasa mutlak', Dr M jangka berlaku salah guna kuasa

 Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad berkata "kuasa mutlak" yang diberikan kepada penggantinya Muhyiddin Yassin berikutan pe...