Isnin, 3 Ogos 2015

MAT SABU CUKUP GEMBIRA DENGAN PENGKHABARAN INI

GERAKAN GERAKAN HARAPAN BARU YANG TERNYATA DINAUNGI OLEH GOLONGAN KECEWA MEMBUKTIKAN YANG MEREKA DILANDASAN YANG BETUL, TETAPI MELIHAT KEADAAN PAS, TIDAK PULA PAS MERASA GOYANG ATAU TERGUGAT, MEREKA ISTIQOMAH DENGAN PERJUANGAN PAS.

PEMIMPIN PAS PRO ULAMA SEKARANG BUKAN LAGI PAS YANG DIPIMPIN OLEH GOLONGAN ANWARINAS, PENJILAT DAPig, GENG BROKER, SEKARANG KEPIMPINANNYA TIDAK TERBURU-BURU DALAM MEMBUAT KEPUTUSAN, MEREKA MENILAI, SEBABNYA TAKUT MENJADI FITNAH. CUKUP BERBEZA CARA PAS YANG DAHULU, BEKERJASAMA DENGAN PKR DAN DAP SEMASA ANWAR MENJADI KETUA PEMBANGKANG, IBARAT OTAK MEREKA SUDAH ROSAK, SEGALA BAHAN FITNAH SEMUA DITELAN HIDUP-HIDUP.

JADI GHB WUJUD UNTUK MENERUSKAN KESINAMBUNGAN OTAK ROSAK YANG DIWARISI SEMASA PRU13 YANG LEPAS, MUNGKIN HADI AWANG SEDAR KEADAAN INI, JADI DIA BIARKAN GHB MENJADI DURI DALAM DAGING PAS ROSAK DENGAN SENDIRINYA NANTI.

Realitinya PAS juga alami perpecahan agak teruk sekarang ini, jadi siapa agaknya yang untung?

ps: UMNO JUGA DALAM PROSES PENCUCIAN, TETAPI AMATLAH PAYAH SEBAB YANG MUSANG MENYAMAR RAMAI SANGAT!!


Pak cik sultan Terengganu keluar PAS

Bapa saudara kepada sultan Terengganu, Tengku Sri Paduka Raja Tengku Ibrahim Ismail hari ini mengumumkan keluar PAS.

Beliau yang sudah beberapa tahun menjadi ahli parti Islam itu mengambil keputusan tersebut kerana tidak berpuas hati dengan keputusan pemilihan muktamar lalu yang menolak kumpulan profesional.

Katanya, hasil dari muktamar itu menyebabkan terdapatnya pergolakan dalaman yang menyebabkan hala tuju perjuangan parti tidak lagi kondusif.

“Saya rasa dukacita di atas pergolakan politik dalaman PAS. Saya merasakan hala tuju perjuangan parti tidak lagi kondusif untuk saya terus berada dalam PAS walaupun sebagai ahli biasa,” katanya dalam kenyataannya hari ini.

Mengulas lanjut ketika dihubungi Malaysiakini, katanya, beliau impikan terdapat 30 peratus kumpulan profesional dalam parti Islam itu.

“Kita lihat yang tidak dipilih dalam PAS itu yang banyak bercakap dan berhujah di parlimen, tetapi (mereka) dibuang begitu sahaja.

“(Saya) kecewa dan tak kena pada saya. Mana-mana parti pun berkongsi (kepimpinan). Kepimpinan akan kuat. Kita nak kedua-dua pihak (ulama dan profesional),” katanya lagi.

Beliau berkata keputusan yang diambil tidak ada kaitan dengan keputusan PAS Kuala Terengganu yang memutuskan hubungan dengan anggota parlimen kawasan itu, yang juga anak saudaranya Datuk Raja Bahrin semalam.

PAS kawasan itu mengambil tindakan tersebut kerana mendakwa Raja Bahrin telah menerima jawatan sebagai Pengerusi Gerakan Harapan Baru (GHB).

“Dok (tidak), dok, saya dah buat keputusan ini (keluar PAS) sebelum ini lagi. Bukan kerana Raja Bahrin (gambar),” katanya.

Tengku Ibrahim bagaimanapun berkata PAS sendiri akan rugi besar jika menyingkirkan Raja Bahrin.

Lagi pun, katanya, status Gerakan Harapan Baru yang disertainya masih lagi sebuah NGO dan bukan parti politik.

“Biar (GBH) settle down dahulu, kita tunggu dan lihat apa dia punya polisi dia, tujuan dan matlamat parti baru mahu ditubuhkan,” katanya.

6 ulasan:

 1. SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas KEBERANIAN PAS Terengganu ini!

  Pemimpin-pemimpin Islam/Melayu juga mesti asyik SERANG ("ATTACK")! Itulah strategi perang memanjang Barat/Zionis dan EJEN-EJEN depa dari puak si PENGGANAS ANTI-ISLAM/Melayu dari puaka PENDATANG KAPIRDAJAL TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-EJEN/KULI-Barat/ZIONIS/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1, sampaikan Dunia Islam yg. amat kaya minyak/gas- Thorium/Uranium (utk. pembuatan senjata NUKLEAR) boleh diJAJAH sewenangnya serta MEMBUNUH umat Islam dlm. GENOSID yg. MENINGKAT sewenangnya – termasuk untuk sindiket pemerdagangan ORGAN dan PEDOPHILIA puak KANIBAL Barat/ZIONIS-FREEMASON!!!

  Kalau tidak habislah KELANTAN dan Terengganu sbg. negeri-negeri ISLAM yg. KUAT sekiranya Gerakan Homo Bangsat yg. amat DAJAL ni berjaya MENIPU mana-mana si PENYOKONG-BANGANG!

  Nek Tempoyak.

  BalasPadam
 2. TERUSKAN PEMBERSIHAN PAS!

  BalasPadam
 3. Kenapa dia tak join dap terus? Boleh jadi calon dap di Terrenganu!

  Tak sangka pulak parti PAS yang sedang giat berusaha untuk perjuangan Hudud kini dilabelkan sebagai 'hilang fokus'.

  BalasPadam
 4. Syukur alhamdulillah..ya Allah..
  Tiada lagi kutuk mengutuk sesama Islam dlm 2 parti melayu/Islam terbeaar di malaysia.
  Perbezaan pegangan politik...lumrah
  Perbezaan pegangan agama...tidak sesekali
  Biar kita hidup harmoni dan sejahtera...tentang golongan anjeng2 tunggangan kafir yg gila dan tamakkan kuasa..

  BalasPadam
 5. Memang inilah yang UMNO suka ... geng2 ustaz2 PAS ni senang kena jual. Pemimpin PAS sekrg angkuh dan syok sendiri..nilai sendiri peranan mereka dlm dewan ... tak berani bercakap, di luar dewan macam hebat sangat. Inilah pemimpin puak2 UMNO kehendaki. Senang mereka menarik hidungnye. Mereka lupa pesan Allayarham TG Nik Aziz berasaskan sebuah hadis...org Islam tidak dipatuk 2 kali dalam lubang yg sama ....

  BalasPadam
 6. Taqiyuddin, nama mak bapak bagi dah elok tapi perangai ibarat dajjal. Dalam saat usaha menyatukan sesama Islam dengan harapan agar PAS dan UMNO untuk berbaik sangka awak muncul dengan kenyataan dari mulut dajjal.

  Apa kah DAP yang perjuangkan agama kristian dan ideologi komunis itu perlu dijunjung dan menjadi peganggan awak. Atau ada kah libralisasi PKR yang memperjuangkan kesmarataan lesbian, gay, biseksual dan transgender itu akidah awak.

  Tak perlulah awak membawa masuk falsafah orang yang telah mati kerana secara langsung awak telah menghina arwah Nik Aziz. Jelas orang yang arwah bela sebelum ini nyata lebih terpesong dari ajaran Islam yang sebenar.

  Sahlah awak ini di antara penghasut dalam PAS untuk memecahbelahkan sesama Islam.

  BalasPadam

[Gempar] DAP pecat Adun Malim Nawar

 DAP hari ini memecat salah seorang wakil rakyatnya di Perak. Dalam kenyataan dikeluarkan hari ini Pengerusi Jawatankuasa Disiplin DAP Ch...