Khamis, 5 Februari 2015

MAHFUZ OMAR KATA KESEMUA 92 KETUA BAHAGIAN UMNO 'MABUK TODI' DAN SEWEL!


akhirnya mahfuz nak jadi hero juga dalam memberi hujahan secara mental yang waras terhadap isu ismail sabri yang mengaitkan tokey-tokey tamak menjadikan isu rasis, biasalah mahfuz ni kalau bersuara cukup best, asal apa terkeluar dari otaknya keluarlah terus ke mulutnya, jadinya terpampang kata mabuk todi.

kelakar seram pas nak menjadi hero padahal mereka juga yang bukan main garang untuk kempen turun harga barang, bukan kah kata mereka bn barang naik, eh dah nak buat kempen #TurunHargaBarang menjadi kesalahan pula bagi mahfuz disebabkan ada perkataan cina dalam disebut oleh ismail sabri berkenaan isu turun barang ini.

gila tak? haha.. pas memang nak cari modal, modal yang sememangnya membolehkan mereka jadi sebutan kembali setelah isu berat melanda mereka dalam pakatan, malah bibit pergaduhan mereka dengan dap semakin tak terkawal dengan serang menyerang antara team UG dan team kiasu dap.

dalam politik rencahnya kadang-kadang boleh buat orang gelak dengan sendirinya, terima kasih buat mahfuz kerana sentiasa menyelamatkan keadaan yang panas, setiap perkataan yang keluar dari mulut mahfuz cukup memberikan impak lawak untuk semua, cayalah mahfut hahaha.

launch kan,


MINYAK TURUN, HARGA BARANG PUN BOLEH TURUN KATA RAFIZI


dulu semasa kempen pr dulu, masa minyak naik, bukan main hebat peranan mereka buat supaya kos hidup diturunkan, setiap demonstrasi yang datang bukan sikit anak sebabnya mereka menghala muncung senapang ke arah bn katanya bn punca harga barang naik.

sekarang minyak petrol dan diesel sudah turun, penurunan paling rendah harganya sejak 10 tahun dahulu, jadinya kemana relevennya kempen turun yang macai pr buat sebelum ini? paling lawak tak berbunyi langsung idea-idea untuk buat demonstrasi supaya harga barang patut diturunkan kerana minyak sudah turun.


kadang-kadang cukup kelakar seram perangai macai alketum yang dikepalai rafizi, bila otak penuh air ketum, segalanya tak mampu nak dipulihkan lagi. apa mereka tidak berasa malukah kerana yang beria-ia yang nak harga barang diturunkan adalah orang pro kerajaan, malah agresifnya menteri seperti ismail sabri yang menuntut peniaga dan pemborong tamak menurunkan harga barang menjadi buat mulut.tidak ada satupun kenyataan rafizi yang boleh digunapakai setakat ini, kempen minyak turun yang dia buat baru-baru ini cukup gagal, sudah minyak diturunkan sehingga menjadi rm1.70 seliter, rafizi konar baring mengatakan pengusaha minyak pula akan rugi, serius makin gila sohai rafizi, tak mampu diungkap dengan kata-kata, pr sudah kena penampar siam berkenaan kempen turun harga barang ini. haha..


ps: mungkin dalam hati setiap pemimpin pr, mintaklah masa pru14 nanti harga minyak mentah dunia akan naik mendadak, kami perlu modal minyak naik.. hahaha.. stupid

PRU15 boleh memudaratkan, kata Hamzah

 PETALING JAYA: Setiausaha Agung PPBM, Hamzah Zainudin berkata, desakan pembangkang supaya kerajaan mengadakan pilihan raya umum ketika situ...