Khamis, 12 Mac 2015

UNTUK APA PETISYEN INI? RAKYAT MALAYSIA MAJORITI BERSETUJU ATAU TIDAK?


Petisyen Anwar ada agenda tersirat

KUALA LUMPUR:  Ahli Parlimen Tanjong Karang, Datuk Seri Noh Omat menyifatkan tindakan Keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim mengemukakan petisyen pengampunan diraja mempunyai agenda tersebut.

Beliau berkata, sekiranya rayuan pengampunan itu ditolak, tidak mustahil pembangkang akan memainkan isu tersebut dan seterusnya memburuk-burukkan Institusi Raja-raja yang kononnya tidak memihak kepada mereka.

“Seterusnya mereka akan menghasut rakyat dengan membenci Instutusi Raja-Raja ini khususnya Yang di-Pertuan Agong kerana menolak rayuan tersebut. Inilah taktik yang selalu digunakan oleh pakatan pembangkang iaitu dengan menyemai kebencian,” katanya ketika Membahaskan Titah Ucapan yang di-Pertuan Agong, di Dewan Rakyat.

Isteri Anwar, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail bersama anak-anaknya iaitu Nurul Nuha dan Nurul Izzah memfailkan petisyen permohonan pengampunan diraja di Istana Negara dan menghantar satu salinan kepada pejabat Yang Dipertua Dewan Rak­yat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Jika pengampunan diberikan kepada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu, kedudukan Anwar sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh akan kekal walaupun didapati bersalah oleh Mahkamah Persekutuan kerana meliwat Mohd. Saiful Bukhari Azlan

Noh yang juga Pengerusi Perhubungan Umno Selangor berkata, sama ada petisyen pengampunan diraja itu memenuhi cirri-ciri dan syarat-syarat  seperti yang ditetapkan dalam Perlembagaan, terpulanglah kepada kebijaksanaan Yang di-Pertuan Agong untuk membuat keputusan.

“Kita sedia maklum, taktik yang sama pernah digunakan oleh pembangkang dengan menyerang kreadibiliti dan integriti institusi kerajaan seperti polis, tentera, SPR  dan SPRM dan yang terbaru institusi kehakiman,” katanya

DEFISIT RM45 JUTA DIALAMI MBPJ TIDAK MENJADI MASALAH UNTUK MEMBAYAR BONUS 3 BULAN BERJUMLAH RM11 JUTA

Walaupun Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mengalami defisit sebanyak RM45 juta, MBPJ bakal memberikan bonus 3 bulan gaji kepada semua Ahli Majlis MBPJ serta kakitangannya berjumlah RM11 juta.

inilah terjadi, ketirisan yang nampak tetapi dipekakkan oleh mereka-mereka yang berkepentingan, kerajaan negeri selangor mungkin malas nak ambil port sebab mereka yakin, sekiranya dipihak bn menyerang dan mempertikaikan, isu ini hanyalah jadi bahan yang dianggap paling mulia bagi penyokongnya dan rakyat sendiri.


yang mereka tahu adalah rakyat, rakyat, ini ketirisan majlis perbandaran, lantaklah kalau duit tu keluar berbelas juta pun, bukan rakyat selangor peduli pun, sebabnya kalau isu ini dari kerajaan pusat iaitu bn/umno, rakyat selangor secara automatik akan melenting gila sebabnya jenama umno itu sahaja.

masalah besar pemikiran rakyat yang diracun ini agak sukar diubati, cuma yang dah sedar akan cepat mempelajari, pr di selangor ini hanya cerdik bercakap dan bermain politik.

tiris mereka ohh itu biasa-biasa, suci, mulia, tak kisah, tetapi ketirisan dari umno walau rm1000 ringgit, itu salah, rasuah, makan duit rakyat, kroni, inilah terjadi di malaysia, rakyat dirosakkan otaknya, asal dari pihak pr ohh mulianya walau tirisnya cukup banyak, bukan sikit, tetapi kalau di pihak umno, ahhhhh... mana boleh.

satu sahaja penulis nak beritahu... alutoooooo lah.

UNTUK MBPJ PERLU JAWAB KERANA INI MELIBATKAN KETIRISAN DAN KETIDAKTELUSAN. RM11 JUTA BUKAN NILAI YANG SEDIKIT.

sumber jawa bernam

(pendedahan) pendedahan penggunaan duit kerajaan negeri untuk membeli rumah ke-2 oleh adun pr?

tertanya, kata duit rakyat, jangan mempergunakan duit rakyat, kata-kata biasa dari mulut pejuang rakyat seperti yb PR ini.

Jadi pendedahan ini perlulah untuk dia jawab, duit kerajaan negeri kira bank untuk mereka kot.

Cuba perkara ini berlaku terhadap pemimpin BN, rasanya berkuntaw sambil sawan mereka, tetapi bila dekat mereka, suci, murni, mulia, tak boleh di pertikai. Alueto


Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...