Rabu, 17 Jun 2015

KERANA MAIN POLITIK BANYAK KAWASAN DI SELANGOR TIADA AIR, APA KEJADAHNYA AZMIN?


MAIN POLITIK CUKUP NIKMAT, BERCERITA CUKUP HEBAT, MECANANG KONON MEREKALAH PEJUANG RAKYAT, TETAPI MEREKA TIDAK PEDULI PUN HAL RAKYAT, ITULAH TERJADI DI SELANGOR, TURUN KE LONGKANG CUKUP GAH, PERGI KE BENDANG CUKUP TERAGUNG, TETAPI APAKAN DAYA BANYAK KAWASAN DI SELANGOR TIADA AIR, TERUTAMA DI SEMENYIH.

MENTANG-MENTANG DI SEMENYIH KAWASAN BN, AIR SELALU KENA CATU, SELALU TAK ADA, STRATEGI SETAN UNTUK MENAIKKAN AMARAH RAKYAT KEPADA YB BN, IAITU YB JOHAN.

DI KAJANG ADA PULA AIR, NI APA BANGSAT PUNYA POLITIK AZMIN NI? DIA TAHU, AIR DI SELANGOR MEMANG MENGALAMI KRISIS, TETAPI KERANA WAYANG POLITIK RAKYAT YANG JADI MANGSA, BANGSAT BETUL PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT DAH RUNTUK SEMALAM.

AKU SARANKAN KEPADA PENDUDUK, BANGKITLAH AJAR PEMIMPIN KHIANAT TERHADAP RAKYATNYA SENDIRI, SUDAHLAH DI DOKTRIN MEREKA INI MENJAGA RAKYAT, HAKIKAT MEREKA MENGANIAYA RAKYAT.

BANGKIT RAKYAT SELANGOR!!

BANGKIT!!  

LANGAT 2 PERLU DITERUSKAN!!

selangor post

KEADAAN ORANG MELAYU MUNGKIN SULIT SELEPAS PRU 14

Pada aku, bila melihat keadaan dimana kuasa Islam ditunjal sebegitu mudah oleh golongan chuavanis, tidak hairanlah kuasa politik orang Islam itu menjadi minoriti walau hakikat populasinya hampir 63% dalam Malaysia.

Bibit perpecahan kronik itu sudah tidak dapat dibendung, musuh-musuh Islam sudah cerdik bermain wayang yang kononnya mereka penyelamat Islam dan penyelamat rakyat.

Selepas pru 14 memungkinkan lanskap politik orang melayu berbeza dan mengecil, umno berpecah dua, pas berpecah dua, pkr kurang orang melayu dan dap semakin menjadi dominan.

Dengan keadaan tidak stabilnya keadaan politik merungkaikan permasalahan yang lebih besar, iaitu ekonomi Malaysia perlahan.

Adakah jangkaan perit orang kita sudah bersedia? Kerajaan utama nanti selepas pru14 adalah ultra-ultra kiasu dap dan parti-parti kawalan mereka iaitu pakatan baru. Pkr dan PasMa.

Adakah kita semua sudah bersedia untuk menerima serta hukuman dan dendam ultra kiasu terhadap orang kita?

Nampak mustahil, tetapi itulah bakal terjadi, bantuan untuk kita semua mungkin dihadkan, anak-anak muda nak ke universiti dan kolej mungkin agak sulit, pekerjaan agak terbatas, peluang orang kita berniaga ditekan, orang miskin tidak terbela, orang pertengahan tertekan dengan keadaan yang begitu sulit, nak bersuara tidak boleh lebih-lebih.

Banyak lagi keadaan agak kacau akan berlaku kerana yang memerintah kita pada masa itu tiada pengalaman untuk memerintah, sebabnya mereka hanya hebat berkata-kata, kerjanya untuk rakyat hampeh. Sekarang pun sudah nampak di Selangor dan pulau pinang.

Nampak mustahil, tetapi adakah kita bersedia selepas pru14, ultra kiasu yang memerintah kita? Semuanya kerana kita berpecah belah. Selamat tinggal bangsa lemahku.

ps: bila orang kita gelakkan keadaan itu mungkin tidak boleh terjadi, itu hak anda, sebabnya bibit-bibit itu dah ada, tunggu masa ia terjadi, dah bersediakah anda semua?

Malu! Sekali video Timbalan Menteri tertidur masuk berita Turki tu...

 Rakaman video yang menunjukkan Timbalan Menteri Kerja Raya, Datuk Eddin Syazlee Shith tertidur ketika di satu majlis konvokesyen baru-ba...