Jumaat, 3 Julai 2015

FITNAH TERBARU, DUIT RATUSAN JUTA KONONNYA SUDAH MASUK DALAM ACC PERSONAL NAJIB!!

Kayalah, syoklah jaja fitnah, hehe, kalau PM seorang cerdik, kalau dia nak songlap duit pun, guna nama dia sendiri buat pe.

Maksudnya tuduhan ini sangat meragukan, serius beratus juta kau nak kaut, lepas itu, guna nama sendiri, kantoilah ngok. Hahaha.

Ejaan nama bapa Najib pun salah. Abd Razak.

Tokey yang lari dari cukai pun guna proksi, apa punya Perdana Menteri kalau tahu senang kantoi guna acc peribadi, lu ada otak lu fikir.. Jahat portal iblis ni.

#LawanPortalDajjal
#AyuhKawanKawan

KITA PERLU LEBIH JAHAT DAN KEJAM SEPERTI MALAYSIAN INSIDER DAN MALAYSIAKINI

Sudah-sudahlah bagi muka kepada portal iblis teratas ni, wartawannya tiada etiqa, malah hati mereka sudah hitam dihanyut dengan adu domba dan fitnah akhir zaman, kemenangan mereka memutar belitkan cerita kerana kita lemah, beri muka.

Sudahlah, ajar sikit portal-portal iblis ni, mereka keterlaluan.

KENYATAAN MEDIA PEJABAT PERDANA MENTERI

"1. Pejabat Perdana Menteri menafikan laporan portal The Malaysian Insider yang bertajuk "Peningkatan kutipan zakat antara faktor Malaysia diiktiraf Fitch, kata Najib". Laporan tersebut adalah tidak tepat.

2. Di Majlis Penyampaian Sumbangan Aidilfitri anjuran MAIWP pada hari ini, YAB Perdana Menteri telah berkata bahawa antara faktor peningkatan kutipan zakat termasuklah pengenalan dasar kerajaan yang betul dan pengurusan ekonomi yang baik dengan dibantu oleh sistem pembayaran zakat tersusun.

3. YAB Perdana Menteri juga berkata bahawa badan penarafan antarabangsa Fitch semalam telah menaiktaraf unjuran Malaysia daripada 'Negatif' kepada 'Stabil' kerana pengurusan dan kedudukan ekonomi serta kewangan negara.

4. YAB Perdana Menteri tidak pernah berkata bahawa peningkatan kutipan zakat adalah antara faktor Malaysia diiktiraf oleh agensi penarafan Fitch.

5. Pejabat Perdana Menteri kesal dengan The Malaysian Insider yang cenderung memutarbelit kenyataan YAB Perdana Menteri dan kerajaan sehingga menimbulkan salah faham dan keresahan dalam masyarakat."

FACEBOOK PMO

https://www.facebook.com/PMOMalaysia/posts/1133104936705484:0

TWITTER PMO

https://twitter.com/pmomalaysia/status/616625133852078080

Rabu, 1 Julai 2015

AIR TERAWAT DI SELANGOR MEMANG KURANG DAN KRITIKAL KATA AZMIN

Sudah diberitahu, sudah dikatakan, malah bekas mb Khalid Ibrahim pun faham situasi ini yang memungkinkan krisis yang teruk akan berlaku di Selangor, air mentah di Selangor bukan ceritanya, bukan ceritanya air tu cukup, air terawat tu yang tak cukup, kalau lihat kawasan baru dibuka, rumah mewah, rumah murah berapa kerat je, sumber air terawat sememangnya sangat diperlukan.

Masalah populis yang sentiasa digunakan oleh pemimpin PR, kadang-kadang agak mengusarkan, harap bila sudah mengakui, cuba-cubalah jangan nak main-main lagi, rakyat marhein yang teruk, angkut air sampai kaki tangan bengkak bai.

Harap jangan dengar juga cakap Dap tu, dia tahu kebodohan orang melayulah yang menyebabkan mereka menjadi samseng dalam politik, mereka juga tahu, kawasan mana yang sentiasa tiada air, kawasan desa, hulu, rumah flat, siapa yang ramai tinggal situ, harap Azmin sedar, walau berbeza politik sekalipun, lindungi bangsa serta agamamu.


AZMIN AKUI SELANGOR BERDEPAN KEKURANGAN SUMBER AIR TERAWAT

SHAH ALAM – Menteri Besar, Azmin Ali mengakui bahawa rakyat di negeri ini berhadapan dengan masalah bekalan air bersih ketika ini susulan daripada loji-loji rawatan air yang beroperasi pada had yang maksimum.

Beliau berkata keadaan tersebut telah menyebabkan berapa kawasan di negeri ini mengalami ganguan bekalan air.

“Bekalan air terawat yang mada masalah kerana kapasiti loji-loji rawatan air di Selangor sudah sampai ke tahap maksimum,” katanya kepada para wartawan di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di sini, hari ini.

Sebelum ini, Azmin dikecam rakyat di beberapa kawasan di negeri ini kerana gagal memastikan perkhidmatan bekalan air yang berkualiti apabila mereka berhadapan dengan gangguan bekalan sumber itu.

Kegagalan itu termasuklah kelewatan kerajaan negeri memuktamadkan pelaksanaan penyusunan semula industri perkhidmatan air Selangor meskipun perjanjian utama dengan kerajan pusat telah dimeterai pada tahun lalu.

Sementara itu, Azmin turut menyatakan pihaknya telah mengambil langkah proaktif untul mengatasi masalah bekalan air di Selangor seperti melaksanakan projek mitigasi air 2 yang mengaliirkan sumber air dari kawasan utara ke kawasan selatan negeri ini.

Projek yang dijangka siap pada September ini dibuat bagi menampung permintaan pengguna yang dilihat tinggi di kawasan selatan Selangor.

selangor post

Selasa, 30 Jun 2015

DAP DENGAN BUNGA-BUNGA PALSUNYA, MAKA AKAN TERSUNGKURLAH KUASA ISLAM MELAYU PRU14 NANTI, TAHNIAH!!


GERAKAN DAP makin melampau dan mereka sedang hebat mengambil kesempatan di atas kemelut yang sedang melanda bangsa Melayu dan partai-parti yang bertunjangkan kekuatan orang-orang Melayu malah mereka sudah terlalu jauh dengan mempunyai keberanian luar biasa menyerang kedudukan orang-orang Melayu serta agama Islam di negara ini.

Mereka bagaikan sedar Melayu sudah hilang kekuatan,sudah mundur semangat sahsiah serta jati diri sebagai orang Melayu yang dikatakan tuan kepada negara ini dan kerana itu mereka mula mencorakkan politik mereka apatah lagi bila ada sebahagian kelompok Melayu yang turut serta mempersetujui segala gerakan yang sedang mereka lakukan ketika ini.

DAP sudah tidak segan silu atau malu alah bila mereka menyerang institusi Beraja,kedudukan istimewa orang-orang Melayu, agama Islam sebagai agama rasmi negara ini dan DAP berselindung disebalik dua tiga kerat Melayu yang semakin lupa diri serta asal usul mereka menubuhkan Sekolah Demokrasi DAP yang ditunjang oleh orang-orang Melyu sendiri.Mereka ini sanggup jadi alat,jadi barua,jadi perkakas dan tali barut DAP demi memungkinkan cita-cita DAP untuk berkuasa di Malaysia terlaksana.


Corak serangan DAP ini bagaikan mahu mengundang secara sukarela penentangan orang-orang Melayu terhadap gerakan mereka dan mereka bagaikan bersedia untuk menerima apa sahaja balasan dari apa yang sedang mereka usahakan ini termasuklah mengulangi kembali Tragedi Berdarah 13 Mei.

Orang-orang Melayu tidak boleh lagi bersandar kepada penentangan ala 13 Mei kerana sekiranya berulang kembali, kita pasti kemelut ini akan diturutcampur oleh kuasa-kuasa besar lain yang akan datang ke negara ini untuk menjarah kembali dan pasti kepimpinan negara akan bertukar tangan apabila negara-negara luar campurtangan dengan kemelut yang sengaja dicetuskan oleh parti chauvinis Cina DAP ini.

Kita percaya gerakan yang sedang mereka lakukan ini bukan kerana mereka DAP semata-mata tetapi amat yakin gerakan yang sedang dirangsangghairah oleh DAP ini bersumberkan daripada negara luar yang tidak senang dengan pemerintahan yang ada sekarang ini.

Mereka melihat DAP adalah satu-satunya parti yang mereka boleh perkudakan demi memecahbelahkan Melayu dan memberi jaminan sekiranya timbul penentangan terhadap gerakan ini hingga terjadi peristiwa berdah,mereka bersedia pada bila-bila masa untuk membantu DAP mencapai cita-cita menubuhkan kerajaan sebagaimana di Singapura. Ketika itu Melayu sudah hilang bisanya dan melayu akhirnya menjadi seperti Pak Kadok yang menang sorak tapi kampungnya tergadai.


Gerakan DAP ini lebih kurang sama dengan gerakan Yahudi yang mahu menawan Palestine dan atas sifat bangsa pendatang, DAP akan cuba mencari serta mencuti tanah orang lain yang akhirnya akan mereka akui bahawa itu tanah mereka walaupun hasilnya datang dari bentuk pencurian yang begitu terancang.

Nama-nama Melayu yang ada dalam DAP adalah melayu yang terlalu kecil jiwanya,yang mudah disogok dengan wang ringgit dan jawatan sedangkan tugasmereka hanyalah memecahbelahkan melayu untuk memudahkan mereka bertapak dan bila terlaksana cita-cita jahat DAP ini, anak-anak melayu yang bangga bertuankan DAP hanya akan kekal sebagai kain basahan semata-mata.

Kebelakangan ini orang-orang Melayu seakan dibuai persona oleh gerakan DAP bila mereka begitu terbuka memberi peluang kepada pemimpin DAP yang disanjung bila bersongkok,berkopiah malah memberikan ruang kepada pemimpin-pemimpin Cina untuk turut serta memasuki masjid hingga ke ruang mimbar bagi memberikan tazkirah.Kebodohan orang-orang Melayu sedang diperalatkan oleh Cina-Cina DAP ini.

Orang-orang Melayu menyanjungi DAP yang kononnya mereka lihat semakin dekat dengan Islam namun tanpa mereka sedar DAP sedang membutakan segala mata hati orang-orang Melayu kononnya untuk mereka dilihat lebih baik dari UMNO ataupun PAS sedangkan pada hakikatnya pada setiap masa dan ketika DAP secara perlahan-lahan sedang merobohkan benteng iman orang-orang Melayu.

Kita tidak menduga semudah itu orang-orang Melayu lupa sejarah DAP, lupa konsep Malaysia Malaysian yang DAP perjuangkan dari dulu,kini dan selamanya dan kita tidak menduga sama sekali betapa begitu mudahnya orang-orang Melayu ditipu dan diperdaya oleh DAP hanya kerana membaca sejarah Khalifah-Khalifah Islam yang dididoikan oleh DAP kononnya itu teras pentadbiran mereka.Tak sangka masih ramai lagi Melayu yang bodoh rupanya!

sanggah tok janggut

PROJEK SWASTA BERNILAI RM10 BILLION LAGI PENTING DARI SELESAIKAN ISU AIR UNTUK RAKYAT!!

Mencari kekayaan, poket kena penuh, projek kena masyuk, tunjukkan kepada rakyat mereka memang menjaga rakyat, walaupun macam-macam masalah berat berlaku di Selangor, isu air yang tiada penyudah, adakah Azmin sedar di rumah flat yang tiada air, betapa susah rakyat marhein nak mengangkut air ke tingkat 5, ada yang tingkat 20 tingginya.

Isu sampah, denggi yang semakin parah, tidak sekor pemimpin pr pun peduli, yang mereka tahu, masalah tu nanti umno lah yang settlekan, kita cari sumber kekayaan jelah, pedulikan rakyat, nanti bila nak mengundi, kita kencing je mereka, kita sedia tahu, pengundi bodoh yang megundi kita cukup ramai.. padan muka umno.. mungkin ini ayat-ayat yang mungkin terlintas oleh pemimpin rakus pakatan rakyat.

Allah sudah menunjukkan kepada kita, tetapi kita tetap terperangkap dengan permainan jahat pr ni, apa nak buat rakyat Selangor yang suka, hadapkan jelah!!


SIBUK PROJEK SWASTA, RAKYAT DIBIAR TIADA AIR

SHAH ALAM – Rakyat Selangor akan terus berhadapan dengan masalah air yang tidak berkesudahan apabila Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali yang telah diberi mandat oleh rakyat lebih memberi fokus kepada projek swasta bernilai RM10 bilion berbanding menyelesaikan keperluan asas rakyat.

Pegawai Khas ADUN Pelabuhan Klang, Faekah Husin secara sinis berkata, tindakan sekitar 600 penduduk Selangor berarak ‘bersenjatakan’ gayung dan baldi ke Bangunan SUK di Shah Alam baru-baru ini menunjukkan kegagalan demi kegagalan Azmin untuk menyelesaikan pelbagai isu berkaitan bekalan air bersih.

Mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebelum ini juga merasa kesal usaha beliau untuk menjayakan penyusunan semula industri air bagi menyelesaikan segala permasalahan berkaitan air dengan kerjasama kerajaan Persekutuan terbantut.

“Datuk Menteri Besar sekarang nampaknya terlalu fokus dengan DEIG yang baru sahaja ditubuhkan hasil pengubahsuaian Perbadanan Menteri Besar Selangor (MBI).

“Setelah berulang kali saya menegaskan tiada kompromi dalam proses memuktamadkan penstrukturan semula industri Selangor demi kemaslahatan pengguna di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya yang dijangka bakal mengalami masalah bekalan air kritikal sekiranya Loji Rawatan Air Langat 2 dan Sistem Agihannya (LRAL2) gagal disiapkan menjelang 2017.

“Saya yakin kerajaan Persekutuan tidak akan teragak-agak menguatkuasakan Akta Perkhidmatan Industri Air 2006 khususnya Seksyen 114 sekiranya usaha ini menemui jalan buntu,” ujarnya.

selangor post

Isnin, 29 Jun 2015

AZMIN TIDAK LAYAN TUNTUTAN PENDUDUK KAMPUNG DI PUCHONG!

Tagline PR adalah untuk kesejahteraan rakyat, tetapi masalah di Selangor, rakyat bawah tertekan kerana mereka di tindas oleh regime PR yang zalim.

Berlakon baik, populis semata-mata, yang jadi mangsa adalah rakyat.

Krisis air, sampah, denggi, masalah penempatan, semuanya di selangor.

Hadap jelah rakyat Selangor, korang yang yang pilih..

Cakap lebih-lebih sudahnya Azmin juga korang puja, hah lantakkan jelah...

KERANA SOALAN PERIHAL SERANGGA YANG TIDAK DIKETAHUI, KOMEN-KOMEN MENJURUS KETAWA SAMPAI PECAH PERUT SIAPA SAJA YANG MEMBACANYA!!

AKU TERPERASAN ORANG SHARE PERIHAL INI, TETAPI LAWAK DENGAN KOMEN YANG TAK MASUK AKAL SERTA LUCU.. HAHAHA.. MACAM HARAM..

ini raksasa episod 32 ultraman.. dia rehat sebab tunggu turn dia... muahahahaha....
Ahad, 28 Jun 2015

AZMIN ANGGAP KRITIKAN KHALID IBRAHIM SEBAGAI SAMPAH!!

Isu air sudah sampai kemuncak krisis yang bakal diterima kesemua rakyat selangor, adakah semua bersedia untuk menerima keadaan ini kerana kedangkalan menteri besar hanya bermain politik, bukan untuk rakyat pun, pandai berlakon, semua faham dia siapa, pakar segala pakar dalam berdrama untuk jibaok perut dia sahaja.

KRISIS AIR DI SELANGOR BAKAL MEROSAKKAN KEPERCAYAAN RAKYAT SELANGOR TERHADAP AZMIN DAN SEKUTUNYA.. HADAP JELAH WAHAI RAKYAT, MEREKA BERETORIK KITA YANG KENA, SAMPAI BILA? KATA NEGERI MAJU?

UNTUNG JADI PEMIMPIN PR, KERJA TAH KEMANA, CAKAP DAN JANJI, LEPAS TU PASTI RAMAI YANG MENJADI BALACINYA, PENGUNDI PUN HANYUT KERANA PERCAYA, SEDANGKAN APA YANG MEREKA UNDI, KERAJAAN YANG HANYA PANDAI BERETORIK.. IKUT SUKA KAULAH WAHAI RAKYAT SELANGOR!!


MENTERI BESAR PERLU SELESAI ISU AIR SELANGOR ATAU BERUNDUR SEBELUM TERLAMBAT

Saya yakin ramai rakyat di Lembah Kelang secara amnya dan Selangor khususnya berasa kecewa dengan sikap Kerajaan Negeri Selangor dan YAB Dato' Menteri Besar yang jelas tiada kewibawaan mahupun komitmen untuk menyelesaikan dengan segera penstrukturan semula industri perkhidmatan air negeri.

Baru-baru ini, kita dikejutkan dengan "ancaman" oleh Puncak Niaga Holdings Berhad (PNHB), pemegang saham terbesar dalam dua syarikat konsesi air di Selangor yakni Puncak Niaga Sdn Bhd dan Syarikat Bekalan Air Selangor untuk membatalkan perjanjian jual beli dengan Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) selepas lima kali permohonan oleh Air Selangor untuk melanjutkan tempoh memenuhi syarat perjanjian tersebut. PNHB juga mengancam mengambil tindakan undang-undang untuk mendapatkan semula hutang tertunggak Kerajaan Negeri yang dianggarkan mencecah RM4.97 billion pada 31 Mac 2015.

Tidak mustahil ancaman PNHB ini bertukar menjadi realiti memandangkan "imuniti" yang dinikmati oleh Syarikat Pengeluar Air Selangor Sdn Bhd (SPLASH), satu lagi syarikat konsesi air untuk terus berdegil menolak tawaran Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) dan kegagalan berlarutan Kerajaan Negeri memuktamadkan Perjanjian Utama yang dimeterai pada 12 September 2014 dengan Kerajaan Persekutuan, Pengurusan Aset Air Berhad (PAAB) dan Air Selangor.

Walaupun DYMM Sultan Selangor sendiri telah berulang kali mengingatkan jemaah pentadbiran negeri untuk memastikan penyusunan semula industri air dimuktamadkan secepat mungkin tanpa bercanggah dengan semangat dan terma Perjanjian Utama, namun titah Tuanku Sultan seolah-olah tidak diendahkan sama sekali.

Sejak hari pertama mengepalai pentadbiran negeri pada hujung bulan September 2014 hinggalah ke hari ini, YAB Dato' Menteri Besar bukan sahaja kelihatan sengaja melengah-lengahkan proses pengambilalihan keempat-empat syarikat konsesi air, malah gagal menggariskan satu pelan tindakan terperinci, lengkap dengan langkah-langkah konkrit untuk menyelesaikan semua isu berkaitan perkhidmatan air. Akibatnya, saya difahamkan bahawa para pegawai yang selama ini bertungkus-lumus dalam usaha menyempurnakan penyusunan semula industri air Selangor kini seolah-olah hilang punca tanpa hala tuju dan garis panduan yang jelas daripada Dato' Menteri Besar.

Sebaliknya, apa yang beliau mampu lakukan hanyalah melemparkan pelbagai kenyataan mengelirukan, dolak-dalih retorik, dakwaan tempang dan tuduhan tidak berasas terhadap pihak-pihak berkepentingan yang lain terutama Kerajaan Persekutuan. Sama ada beliau memang tiada kompetensi atau sebenarnya ada udang di sebalik batu.

Rakyat juga sedang menanti pendedahan Dato’ Menteri Besar nama syarikat dan mereka yang didakwa oleh Ketua Umum PKR pada September 2014 bakal mendapat laba bernilai jutaan ringgi hasil Perjanjian Utama ini. Rakyat berhak diberi maklumat lengkap siapa yang bakal mendapat manfaat melampau yang melibatkan dana awam.

Berulang kali telah saya tegaskan bahawa kejayaan penstrukturan semula industri perkhidmatan air Selangor merupakan prasyarat utama demi menjamin:
> bekalan air terawat mencukupi bagi kegunaan isirumah, komersil dan industri
> perkhidmatan air efisien, bebas gangguan serta pada tarif munasabah dan tidak membebankan rakyat
> berakhirnya perjanjian konsesi berat sebelah yang nyata hanya memberi keuntungan berlipat ganda kepada pemegang konsesi
> pemulangan semua aset dan hal-ehwal berkaitan air kepada Kerajaan Negeri dalam bentuk kuasa dan kawalan mutlak serta rakyat dalam bentuk saham

Berbanding dengan pentadbiran negeri terdahulu yang beriltizam tinggi dan gigih berusaha menjayakan penyusunan semula industri air dan menyelesaikan segala permasalahan berkaitan air dengan kerjasama Kerajaan Persekutuan, Dato' Menteri Besar sekarang nampaknya terlalu fokus dengan Darul Ehsan Investment Group (DEIG) yang baru sahaja ditubuhkan hasil pengubahsuaian Perbadanan Menteri Besar Selangor (MBI). Malah, saya dimaklumkan bahawa DEIG sekarang sedang giat mengadakan perbincangan dengan pelbagai syarikat pemaju hartanah swasta untuk menjayakan lima projek perumahan yang keseluruhannya bernilai RM10 billion.

Setelah berulang kali saya menegaskan tiada kompromi dalam proses memuktamadkan penstrukturan semula industri Selangor demi kemaslahatan pengguna di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya yang dijangka bakal mengalami masalah bekalan air kritikal sekiranya Loji Rawatan Air Langat 2 dan Sistem Agihannya (LRAL2) gagal disiapkan menjelang 2017, saya yakin Kerajaan Persekutuan tidak akan teragak-agak menguatkuasakan Akta Perkhidmatan Industri Air 2006 khususnya Seksyen 114 sekiranya usaha ini menemui jalan buntu.

Sekiranya Dato' Menteri Besar sendiri sedar akan had keupayaan peribadi dan mana-mana kekangan lain untuk memuktamadkan segera penyusunan semula industri air Selangor pada kos keseluruhan tidak melebihi RM9.65 billion, maka saya ulang gesaan yang pernah saya utarakan di dalam Dewan Negeri Selangor sebelum ini. Keikhlasan mendahulukan rakyat akan terpancar jika beliau berundur sekarang supaya Dewan Negeri Selangor dapat mencari seorang pengganti yang benar-benar layak, berkemampuan dan berkebolehan untuk melaksanakan tanggungjawab berat ini.

TAN SRI DATO’ SERI ABDUL KHALID BIN IBRAHIM
ADUN PELABUHAN KLANG

Syiah tidak sesat? Fatwa pengharaman fahaman itu akan disemak balik kata Mufti Pulau Pinang

Tidak dipastikan mengapa kalut benar Mufti Pulau Pinang ini, sudah diketahui Syiah itu bukanlah satu Mazhab, tetapi itu adalah salah satu ca...