Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 16, 2015

KALAULAH MB JOHOR BUAT MACAM SELANGOR BUAT, PASTI RAFIZI AKAN BUAT SIDANG MEDIA!! RM7.65 BILLION AZMIN TELAN KE MANA?

Ni lah masalah pembangkang keparat kat Malaysia ni, time kena kt BN ohh ini adalah ketidaktelusan.Tapi bila Azmin buat, ohh biar lantaklah, ini tiada kesalahan, ia sangat jujur, jujur abah kau.. Nilai 7.65 billion tu kira nilai kepala bana mana? Bila 2.6 billion bukan main marah melayu-melayu otak najis bernicara tentang ketelusan. Rafizi harap kau tercekik sudu malam ni.SKANDALWANGRAKYATNEGERI SELANGORRingkasan Fakta Skandal RM 30 Billion Wang Rakyat dan Kerajaan Negeri Selangor1. Menteri Besar Selangor Azmin Ali menubuhkan sebuah syarikat bernilai RM 2 baharu iaitu Darul Ehsan Investment Group (DEIG) Sdn Bhd ( DEIG )2. Terdapat sebanyak 74 GLC kerajaan negeri Selangor yang sebelum ini dibawah MBI kini akan BERADA dibawah pengurusan DEIG. ( menurut ADUN DAP ).3. Syarikat ini ditubuhkan dengan memiliki niat untuk mengendalikan aset dan kewagan kerajaan negeri Selangor tanpa pengetahuan Dewan Undangan Negeri sebelum ini ( menurut ADUN DAP ) .4. Disebabkan syarikat ini ditubuhkan atas C…

TIADA SIAPA BERHAK TANYA KEMANA PERGINYA DUIT RM7.65 BILLION TU, KERANA IA LEBIH TELUS DARI 1MDB!!

Azmin ali bersilat dengan adun dap dalam pendedahan #DEIG yang dikatakan pelaburannya diragui. Malah rakyat selangor berhak nak tahu kemana perginya duit tu?

Azmin kau jangan nak bersilat pulak, rafizi mana rafizi? dia tak nak kata apa ker, parti hebat yang dia canang, terpalit dengan modes pelaburan yang diragui, habislah kau azmin. rafizi sila kemam ubat gegat ok.MENTERI Besar, Mohamed Azmin Ali digesa beri penjelasan berkaitan kos pengambilalihan industri air Selangor.

Desakan itu dibuat pendahulunya, Tan Sri Abdul Khalid yang mendakwa keterangan Azmin pada sidang Dun kelmarin hanya membabitkan ko RM2 bilion dari jumlah keseluruhan RM9.65 bilion.

Katanya, penjelasan berkaitan RM7.65 bilion itu penting keran dikhuatiri akan menyebabkan tarif air negeri ini meningkat.

"Menteri Besar perlu jelaskan. RM7.65 bilion itu penting untuk kita tahu kerana ia membabitkan kos pengambilalihan. Saya takut jika tidak dijelaskan, kos itu sebenarnya meningkat sekali gus harga air naik bagi mem…