Sabtu, 10 Oktober 2015

APABILA KEBENARAN DAN PEMBONGKARAN IPP YTL, KRONI BEKAS PM PALING LAMA TERSEBAR, CACING KEPANASANLAH DIBELAKANGNYA!!Memang perihal inilah yang mungkin takkan mampu disanggah oleh pentotok Tun Mahathir, rupanya gerakan jahat ingin sangat menjatuhkan perdana menteri Najib Razak, kerana sambung kontrak syarikat kroni sepet paling kejam dalam menghirup wang rakyat.

Patutlah sekiranya minyak turun, tarif pula tidak turun, yang kena TNB, ramai tidak tahu perihal ini, ramai yang menyalahkan kerajaan perseketuan, yang jadi mangsa adalam PM, UMNO, celaka punya sepet, kau sedut habis duit free, musibat punya Tun Mahathir, nak kenyang sampai masuk kubur ke?.

Sekarang demage kau sendiri yang lakukan, kau fitnah Najib sampai hilang pedoman, dari FBI, tangkap, tuduh curi, songlap, rosmah, anak dia kawin, sampai ke peribadi Tun Mahathir balun.

Mudah-mudahan, kebenaran ini akan menjadi titik tolak, kesedaran rakyat, mana yang rakus, mana yang ikhlas, biarpun Najib dituduh pelbagai tohmahan serius, tetapi hakikatnya dia nak selamatkan duit rakyat dari disedut oleh penghisap darah yang licik.

Kepada Mahathir, mula-mula gerakan menjatuhkan Najib, tuduhan tu nampak macam real, setelah kecerdikan Najib satu persatu melakukan taktik warfare serangan halus kembali, maka segerombolan pentotok media kamu pula jadi sawan kerana sudah tiada modal untuk diserang.

KEBENARAN CUKUP SUKAR UNTUK DITELAN.

DIBELAKANG YTL SUDAH PENING KERANA WANG BESAR SUDAH DISEKAT!!

Semua pihak mengkritik perjanjian (PPA) IPP YTL sebagai paling tidak adil dalam sejarah dunia. Tun M membenarkan syarikat YTL yang dikuasai oleh taikun perniagaan kaum Cina mengaut “wang percuma” selama 21 tahun.

Justeru, ribuan terima kasih diucapkan kepada Datuk Seri Mohd Najib kerana berjaya menamatkan kerakusan YTL terhadap TNB dan rakyat. Semua ini berlaku melalui 1MDB yang membeli beberapa IPP tersebut.

Untuk makluman, dalam perjanjian PPA tersebut TNB dipaksa membeli “tenaga” dari IPP YTL sama ada TNB perlu atau tidak tenaga tersebut atau jika TNB sudah pun mempunyai “lebihan” tenaga. Ini adalah “perintah” mandatori dari Tun M sewaktu beliau berkuasa.

Atas sebab itu perjanjian PPA ciptaan Tun M itu dianggap paling kejam di dunia.

Paling kejam sekali adalah di dalam PPA tersebut ada klausa yang mengatakan YTL dijamin dengan kadar harga minyak yang tetap dan tidak berubah. Bermakna, jika berlaku kenaikan harga petrol, TNB wajib bayar pampasan kepada YTL. Adakah ini dikategorikan sebagai tidak kejam?

Allahyarham Tan Sri Ani Arope pernah mendedahkan perjanjian kejam ini kepada khalayak. Beliau dilaporkan dipecat oleh Tun M daripada jawatan beliau selaku CEO TNB pada tahun 1996.

Dalam pendedahan beliau, kos sebenar TNB untuk mengeluarkan “tenaga” ialah 8 sen sahaja. Tetapi EPU melalui Tun M memaksa TNB untuk bayar kepada YTL sebanyak RM23 sen.

Akibatnya beliau bersemuka dengan Tun M dan pernah menyatakan “Sir, your Economic Planning Unit (EPU) sekarang sudah bertukar kepada Economic Plundering Unit. So i will not signing it”.

Inilah yang dikatakan menjadi punca utama kepada pemecatan Allahyarham Tan Sri Ani Arope selaku CEO TNB pada tahun berkenaan.

Sumber: https://aidcnews.wordpress.com/…/hanya-kerana-taikun-cina-…/

Pecah-belahkan perpaduan Melayu, Islam kerja syaitan

 KETUA Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal menyelar pihak yang cuba memecah-belahkan perpadua...