Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober 25, 2015

TIDAK PERLU BERMUSUH DENGAN UMNO LAGI, KERJASAMA UNTUK RAKYAT PALING UTAMA!

Kalau diikutkan, Hadi Awang telah melampirkan sesuatu perkara untuk kebaikan ummah, kebaikan dan kekuatan umat Islam di bumi bertuah ini.
Bukan bermaksud bergabung, tetapi kerjasama untuk kebaikan rakyat terutamanya, umat Islam khususnya, jadi tidak ada salahnya Hadi Awang berkata Pas boleh bekerjasama dengan Umno.
Itupun sangat ramai yang cukup teruk jadi sawan dengan ungkapan Hadi itu, ibarat bisa menusuk punat jantung, ibarat jarum tertusuk ibu jari.
Bukan dikalangan pakatan harapan, bukan ahli Pan, Pkr dan Dap yang meroyan, malah ada juga totok Pas juga menjadi terlampau emosi apa yang diperkatakan Hadi itu.
Kata totok Pas, buat apa nak kerjasama dengan parti kafir, mungkin yang ungkapkan perkataan  ini adalah segelintir golongan emosi yang terbawa-bawa sikap membenci keterlaluan, apa yang parti Amanah lakukan sama sahaja perilakunya.
Jadi kepada penyokong Pas, kita teruskan bermusuh, Dap akan lebih kuat, kita juga kena lanyak kalau mereka berkuasa, tidak ada makna lagi nama Umno…

KHABAR ANGIN MENGATAKAN AZMIN AKAN DITENDANG JAWATANNYA NOVEMBER INI?

Walau nampak macam tidak betul, sudah panas dikalangan dalaman PKR sendiri yang rebutan kuasa semakin teruk berlaku walau diluarnya nampak indah-indah kononnya, hakikat Azmin sudah rasa jawatan Menteri Besar yang disandang tahun lepas belum lagi selamat.

Apakah sebenar yang berlaku di Selangor? Adakah habuan duit berbillion yang azmin cuba-cuba main belakang sudah memberi satu impak pecah belah diantara mereka?

Sebelum ini, dikatakan juga, Dun Rawang akan dikosongkan untuk memberi laluan prk, kerana langkah kajang sudah gagal, kali ini langkah rawang pula, penukaran lagi sekali Menteri Besar Selangor kalau berlaku sekali lagi, akan menolak habisan pemerintahan Pakatan Harapan, kerana retorik mereka hanyalah berpolitik dan menjaja kepalsuan.

Kita tunggu dan lihat, apakah benar perkara ini berlaku? Undi tidak percaya terhadap Azmin berlaku November ini?

SOKONGAN TERHADAP AZMIN TERUJI NOVEMBER INI?

(Agenda Daily) – Serangan terhadap Mohamed Azmin Ali berterusan apabila timbul desas-desus…

TUDUHAN KEBENCIAN TERHADAP NAJIB BERKENAAN #BAJET2016 YANG BOLEH DIANGGAP BODOH MELANTUN!!

Bila berkoyan kebencian, buatlah apa sahaja, kebencian itu akan mengawal habis anergy dalam badan seseorang yang sentiasa negatif, perasan bukan modal kebencian yang digunakan pembangkang selalunya berjaya pada awal-awalnya sahaja, bila auranya negatif dapat dilenyapkan dengan persepsi positif, malah negatif dilanyak dengan negatif tidak mampu akan memenangi apa-apa, malah si pemula aura negatif itulah yang mengawal kita bila kita melawan mereka dengan negatif.

Apa yang kita lihat dengan cara PM kita, Najib Razak? Beliau menggunakan cara positif untuk melawan segala bentuk kebodohan negatif, diserang bukan hanya oleh pembangkang yang bodoh, tetapi diserang tanpa belas oleh segerombolan serigala lapar pimpinan Tun Mahathir yang sentiasa dikawal amarah, benci, dendam, anergy negatif mengawal puak-puak ini.

Tuduhan yang hanya Najib sahaja menentukan nilai Bajet yang dibentangkan baru-baru ini amatlah jahat, terlelalu terpaksa, modal tiada dan hanyalah melepaskan energy negatif untuk mew…

AWAK NAK FAHAMI 1MDB? MUDAH SAHAJA, BELAJAR APA ITU FAKTA!!

Permasalahan kita, walau tuduhan berbelit-belit 1mdb tidak langsung menunjukkan bukti ianya memang rugi, ambil duit rakyat, masuk RM ke  akaun Najib.
Malah tuduhan tersebut sudah menjadi bahan jenaka sebabnya sampai sekarang bukti jelas 1mdb itu menyeleweng tidak dapat dilampirkan. Jadi nampak bukan 1mdb sengaja diserang, dirosakkan kerana mereka tahu 1mdb itu menguntungkan rakyat.
DENGKIBETULDENGAN 1MDB
1MDB discussion #1
Dulu aku pernah kerja di NY di PE firm. Kerja aku adalah buat company valuation for acquisition. Mana-mana syarikat biasanya kita lihat kepada dua isu: 
1. Liquidity (Cashflow)
2. Solvency
Masalah liquidity (Cashflow) ini adalah perkara biasa, terutama bagi perniagaan yang baru mula atau baru membuat pelaburan ke atas aset-aset baru. Contohnya, seperti kita buka restoran baru, mungkin kena tunggu sikit masa sebelum ramai orang datang makan di restoran dan generate cash. Masalah ini tidak serius dan perkara biasa dalam bisnes.
Masalah kedua ialah masalah solvency. Ma…