Jumaat, 1 Januari 2016

PENCINTA DAP GEMBIRA BILA ISRAEL BANTU USD300 JUTA KEPADA DAP?

Kalaulah nama Israel dikaitkan dengan BN, paling teruk merinyai sudah pasti golongan pentaksub, tahap maki mereka bukan sikit anak, malah makian mereka kalau diamati, mayat dalam kubur pun boleh bangkit, begitulah tahap aura kebencian pentaksub kepada BN, Umno terutamanya.

Bila masing-masing macai bedul pakatan, bertanya RM2.6 billion, kami rakyat Malaysia juga berhak bertanya, duit Israel sebanyak USD300 juta bersamaan kurang lebih RM1.4 billion untuk Dap tercinta itu berhak juga disiasat. Kalau benar duit itu sudah dimiliki.

Malah setelah tuduhan USD300 juta ini, memungkinkan menunjukkan Dap mampu lakukan apa saja demi menakluk Putrajaya.

Apa orang Islam melayu tak terasa ke? Israel tu... Mana USD300 juta? Jawab Dap, sila jawab.

DAP TERIMA DANA USD300JUTA DAN JANJI BERI ISRAEL PANGKALAN TENTERA ! DAP KALAU ADA TELOR SILA SAMAN RAZALI !

DAP perlu menjawab di atas dakwaan telah menerima dana RM1.2 billion (USD300 juta) dari pihak Israel pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).
 
Desakan itu dibuat oleh Pengarah Pusat Penyelidikan PAS pusat, Dr. Mohd. Zuhdi Marzuki.

Dr Mohd Zuhdi (foto di bawah, kiri) berkata dakwaan itu telah dibuat oleh bekas pegawai khas Ketua Menteri Pulau Pinang, Mohamed Razali Abd Rahman.
 
Menurutnya, kegagalan DAP menjawab pendedahan itu akan mengesahkan hubungan DAP dan Israel yang sedang diperkatakan.

“Dakwaan yang dilontarkan oleh Mohamed Razali tentang hubungan DAP dan Israel ini lebih serius, malah apa yang didedahkan itu lebih mengancam keselamatan negara dan sensitiviti umat Islam di Malaysia.

“Mohamed Razali melontar tiga dakwaan serius yang sehingga hari ini tiada penafian yang jelas dari DAP. Tiga dakwaan tersebut termasuk DAP didakwa ditawarkan dana PRU Ke-13 sebanyak USD300 juta (RM1.2 billion) oleh Israel,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Tambah beliau, Mohamed Razali turut mendedahkan seramai 17 pemimpin DAP dilatih oleh pakar perisikan Israel untuk menjadi pakar strategi kerana beliau antara yang menjalani latihan tersebut.

Katanya lagi, Mohamed Razali turut mendedahkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng juga kerap ke Singapura bertemu dengan wakil kedutaan Israel, dan Mohamed Razali antara yang mengambil maklum urusan pertemuan tersebut.

“Mohamed Razali mendakwa sebuah pengkalan tentera Israel baru akan diwujudkan di Port Dickson sebagai balasan jika DAP berjaya menguasai Putrajaya.

“Ketiga-tiga dakwaan Mohamed Razali ini jauh lebih serius dan mengancam umat Islam dan keselamatan negara sekiranya ia benar-benar dilakukan oleh DAP,” katanya.

Justeru, kata beliau, DAP tiada cara lain untuk membersihkan tuduhan-tuduhan itu melainkan mendakwa Mohamed Razali di mahkamah kerana sudah lebih empat tahun DAP mengelak menjawab tuduhan itu.

“Tiada penafian yang jelas dari kepimpinan tertinggi DAP.
“Kegagalan DAP menafikan dakwaan tersebut akan menyebabkan persoalan tentang hubungan DAP dan Israel masih tidak terjawab,” katanya.

Pemimpin DAP baru-baru ini mengutuk kerajaan Malaysia menyekat dua atlet Israel menyertai pertandingan luncur angin di Langkawi.

Parti yang mendominasi Pakatan Harapan itu turut dikecam teruk oleh PAS yang menyifatkan tindakan DAP itu mengambarkan wajah sebenar parti berkenaan ke atas agama Islam selama ini.

Sekutu DAP dalam Pakatan Harapan, PKR bagaimanapun mengambil pendirian membisu dalam isu tersebut. Ramai pihak melihat sikap ditonjolkan PKR itu kerana tidak mahu dilihat sebagai anti-Israel atas sebab-sebab tertentu.

abu suffian

2 ulasan:

  1. Itu sebab DAPig tak berani nak sokong cadangan Najib untuk isytiharkan dana politik yang diterima mereka selama ini. KANTOI BESAR NANTI..!!!!

    BalasPadam
  2. Yang sedihnya...mahdey krn gila mendaulatkan kroni dan waris sanggup bersekongkol menjatuhkan kerajaan skrg..
    Sampai sanggup kata...terimalah padah pd pilihanraya akan dtg...mgkin tak ikut caranya atau najib tak sanggup ikut nafsunya...

    BalasPadam

Muhyiddin sudah jadi seorang diktator dakwa Tun M

 KUALA LUMPUR Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator. Menur...