Rabu, 13 Januari 2016

RAFIZI BAKAL MENJADI PENASIHAT EKONOMI ARAB SAUDI?

Berlegar-legar di whatsap, Facebook, Telegram yang khabarnya Arab Saudi berminat untuk melantik Rafizi Ramli sebagai penasihat ekonomi yang tugasnya memulihkan keadaan ekonomi genting di sana. Tidak pasti kebenarannya. Tiada siapa dapat mengesahkannya.

Sepatutnya Pakatan Harapan, Pkr terutamanya berbangga kalau pengiktirafan ini bakal menaikkan nama parti itu dipersada antarabangsa.

Bukan calang-calang orang seperti Rafizi mampu memulihkan ekonomi sesebuah negara.
Cara Rafizi menjelaskan isu 1MDB secara zuhud dan menilaikan strategik 1MDB ini boleh merosakkan ekonomi Malaysia menaikkan rating namanya di mata dunia.

Strategi politiknya, pada tahun 2014, idea langkah kajangnya cukup berkesan kepada Pakatan Rakyat yang sekarang sudah bertukar kepada Pakatan Harapan, wujudnya Parti Pan akibat strategi paling terhebat dari langkah Kajang, sebabnya pergolakan Pas dan Dap, Pkr dan wujudnya Pakatan Harapan mengantikan Pakatan Rakyat. Idea langkah Kajang kata Rafizi bakal menguatkan Pakatan untuk menawan Putrajaya.

Paling diingati, pakar ini mengatakan, untuk menstabilkan harga barang, minyak petrol perlu turun harga, sekarang harga petrol pun dah turun, jadi harga barang belum tentu.

Jadi memang berbaloilah kalau mana-mana negara yang ingin sangat melantik Rafizi Ramli sebagai penasihat ekonomi.

#JanganKecamDia

4 ulasan:

 1. Ya syeikh al maulana rafezyz a/l ramley , sauhdagar aunta, ah lanWalSahlan welcome to saudi arabiaa.

  BalasPadam
 2. Baik Rafizi nasihatkan Saudi yang sedang berura-ura melaksanakan GST dan akan menaikkan harga petrol di pam. Kan Rafizi kata harga di pam mesti turun kerana harga minyak jatuh dan gst tu menginyai rakyat.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ini semua auta --- orang bodoh atau macai bolah percaya cerita ni...org cerdik pikir 2 X.....

   Padam
 3. hahahhaahahahahahaha...bapok jadian nih nak jadi penasihat untuk tok arab ka! berita paling lawak 2016 huahuahuahuahuahuahua

  BalasPadam

Melampau tuduh Umno derhaka kepada Raja, adakah Annuar memang berniat jahat?

 Annuar Musa menuduh Umno menderhaka kepada Yang di-Pertuan Agong. Tuduhan itu dinyatakan dalam suratnya kepada Setiausaha Agung Umno. Annua...