Rabu, 17 Februari 2016

BELASAH NEPAL YANG RABA BINI DIA, SUDAHNYA #NajibRazak JUGA DIPERSALAHKAN??

Kadang untuk menilai perihal perangai manusia yang diambang kecewa, negatif, sentiasa salahkan orang, impaknya mudah nak faham, apa saja berlaku, kita patut salahkan pemimpin. Jadilah sang pemikir yang kotor.

Kalaulah ruangan kita mencari rezeki, sudahnya ujian Allah hadir kepada kita, adakah kita dengan rela hati berkata aku redha ujianmu ini Ya Allah.

Tetapi, perangai dan mentaliti pemuzik jalanan ini dapat kita hadamkan, jiwanya kelam, hatinya hitam. Maaf terpaksa penulis berkata begitu, sebabnya mudah, jenayah berlaku, malah dia dapat pula balun penjenayah tersebut yang warganya Nepal. 

Selepas itu nak beri impak virality ini menarik kerana nak kaitkan isu kemasukan Bangladesh yang dah dispin pembangkang, genji busker hastagkan nama NajibRazak.

Kononnya apa berlaku kerana Najib Razak, mungkin pembenci Najib akan kata padan muka kau Najib. Tapi apakah rasionalnya berlaku perkara itu nak dipersalahlan Perdana Menteri?
Mungkin ini cara nak popular cara mudah di alam maya. Cukup jelek.. 

#KekalNajib
#Semut
#DH
 

Isnin, 15 Februari 2016

BENARKAH EDARAN AKHBAR PERCUMA SELANGORKINI UNTUK MENUTUP PEMBAZIRAN KERAJAAN SELANGOR?

Akhbar percuma kepunyaan kerajaan Selangor iaitu Malaysiakini memang banyak terdapat di Masjid dan surau di sekitar daerah Selangor, pengedarannya mudah, diletakkan di laluan utama kawasan Masjid ketika umat Islam berkumpul untuk menunaikan solat jumaat.

Propaganda akhbar tersebut seperti biasa ayat-ayat cinta kononnya pentadbiran MB Azmin telus dan berkhidmat kononnya.

Kadang-kadang dilihat akhbar SelangorKini membazir begitu saja, malah ada yg selepas baca buang begitu saja, buat lapik duduk dan kualiti akhbar tersebut memang agak kualiti tinggi.

Siapa pencetak akhbar percuma ini? Kalau buat kira-kira, juta nilainya.

Pentadbiran Azmin licik dalam mengalih isu besar yang berlaku di Selangor, isu DEIG, pintu gerbang, kubah masjid serta nilai 7 billion duit perjanjian Air yang tidak dijawab secara menyeluruh, dengan cara alih isu, Masjid, Surau, Pasaraya kecil mudah untuk disebarkan akhbar ini. Yang tidak tahu isu anggap hal di Selangor ini hal yang kecil.

Adakah cara pengedaran akhbar SelangorKini melanggar titah Sultan Selangor?

#SalamTingkat9

Saya tidak bimbang beri keterangan kepada Polis, saya berhak bersuara kata Ramasamy

KUALA LUMPUR – Profesor Dr. P. Ramasamy hari ini hadir ke Bukit Aman untuk memberi keterangan berhubung dua artikel yang masing-masing disia...