Rabu, 11 Julai 2018

PARADIGMA SENJATA MAKAN TUAN

Setelah Kerajaan Baru menawan Putrajaya, perkara paling penting untuk membuat musuh politik terkapai-kapai adalah dengan memalukannya.

Tindakan tuduh dahulu, bukti kemudian nampaknya sudah melihatkan satu pengkhususan gelojoh oleh pihak kerajaan.

Misi utama adalah memberi imej buruk kepada Najib, Rosmah dan semua berkaitan dengannya.

Duit, barang kemas dan barang milik peribadi Najib dan keluarganya dirampas, diperlakukan ibarat mantan PM itu bersalah dan jahat.

Tahukah anda berapa ton dosa satu Malaysia dapat dalam bergembira bila aib seorang Bekas PM diperlakukan sedemikian rupa?

Kata seorang agamawan, doa orang teraniaya biasanya makbul bila sang kejahatan anggap segala perbuatannya itu adalah cukup menyelerakan nafsu dendam.

Moga kebenaran itu mampu menjahanamkan kejahilan.


https://m.malaysiakini.com/news/433561

Switzerland sedang menyiasat enam individu kerana disyaki merasuah pegawai kerajaan asing serta beberapa kesalahan lain sebagai sebahagian daripada siasatan ke atas dakwaan pengubahan wang haram membabitkan dana 1MDB, kata pejabat peguam negara berkenaan hari ini. 
Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak bagaimanapun bukanlah seorang daripada "penjawat awam yang dituduh" itu, kata kenyataan yang dikeluarkan.

3 ulasan:

 1. pembuktian dalam mahkamah la bodo.. aku tak paham kenapa bloger umno masih dalam sindrom penafian...

  aku tak paham apa yang takut sangat masuk mahkamah ni..

  BalasPadam
 2. masaalah nyer tuduh dimahkamah dulu...siasatan belum lengkap...pihak pembelaan tidak diberi dokumen...apa punya drama ni ngok....org kena tuduh & peguambela plak yg mohon percepat perbicaraan...
  ....sebelum menuduh org takut mahkamah...
  tolong buat research @ homework dulu supaya tak nampak sgt kebodohan kau anon....

  BalasPadam
 3. ko tu yang bodoh ..perlu ke siasatan lengkap untuk buat tuduhan ... biar mahkamah tentukan ada kes ni wajar atau tak nak dibicara .. kalau tak ada kes maka lepas la najib .. baboon punya umno bodo

  BalasPadam

[Gempar] DAP pecat Adun Malim Nawar

 DAP hari ini memecat salah seorang wakil rakyatnya di Perak. Dalam kenyataan dikeluarkan hari ini Pengerusi Jawatankuasa Disiplin DAP Ch...