Selasa, 7 Ogos 2018

KITA HIDUP DI ERA KEBODOHAN MENJADI PANDUAN

Alih tumpuan, mengajar penipuan berkala, melahirkan penyokong buta kayu dan sememangnya bodoh serta tidak sedar-sedar tentang kerosakan bakal menimpa kita semua.

Semuanya kerana ingin Najib jatuh, setelah misi mereka selesai, berjaya pula menawan Putrajaya, Mahathir sebelum ini mengatakan Malaysia akan rosak kalau biarkan Najib berkuasa.

Tetapi bila dia berkuasa, satu persatu perkara yang merunsingkan berlaku dan ia menjadi buah mulut rakyat yang mungkin jelek melihat keadaan politik Malaysia pada ketika ini.

100 hari bakal menuju titik tamatnya, janji yang hebat sebelum PRU masih belum mampu dilaksana, mulalah ayat-ayat seloka sememangnya akan menyalahkan kerajaan lama puncanya.

Kita lihat pula menteri-menterinya, terang-terang ada yang terpalit skandal tetapi mampu ketawa menjadi menteri.

Malah membiarkan jawatan penting kepada bukan Islam sudah menampakkan, apa nak jadi, lantaklah, asalkan segala apa yang dihajati itu sudah dalam tangan.

Makin ramai orang Melayu hilang pekerjaan, kononnya diberhentikan atas dasar proksi politik kerajaan lama.

Warga Felda pula bagaimana keadaannya, bila komuniti harga sawit jatuh, hairan juga mana pergi suara kata kerajaan zalim, menganiaya rakyat? Dah mati agaknya makhluk-makhluk yang dulu lantang menggunakan modal orang Felda dan orang kampung kononnya dianiaya.

Nampaknya Malaysia Baru lebih teruk menganiaya rakyat.

Bak kata pujangga, kalaulah orang kita mudah diperbodohkan oleh golongan perakus dan pembongak, terimalah suatu hari nanti kita hanya mampu geleng kepala dan mengatakan, kesian aku ni bodoh juga rupanya.

Biasalah bab bodoh kita serahkan kepada Melayu-Melayu dungu penjilat tegar Tuan besar mereka demi satu matlamat, asal Najib jatuh.

Penulis ingin sangat kalau ada kuasa luar biasa ingin beri penampar secara ghaib kepada mereka ini yang hanya berfikiran dangkal hanya kerana percaya dengan propaganda jahat menjatuhkan orang.9 ulasan:

 1. Kau buat malamku jadi gerhana.
  dan hidupku tiada maknanya.
  ia bernyawa namun tak bermaya.
  terkadang aku merasa menyesal.
  kerna telah sehabis daya.
  aku cinta dirimu oh kasih.
  akhirnya aku sendiri.
  tersisih...

  BalasPadam
 2. itulah dia ..blogger bangang umno terus terusan membodoh dan menyalahkan orang lain sedangkan yang bodoh adalah umno dan pemakan pemakan dedaknya

  kah kah kah

  BalasPadam
  Balasan
  1. antara pengomen setia blog ini.. good.. asyuk

   Padam
  2. banyak masyuk ?... kah kah kah. ingat umno ke ?? kah kah kah

   Padam
  3. bagus pengunjung setia blog ini.. baru ada hiburan

   Padam
  4. kah kah kah .. mmg spesis umno pemakan dedak totok ni.. kah kah kah

   berapa banyak dedak dah ko tibai ni. teruk sangat dah ni

   kah kah kah.. kembalilah kepangkal jalan


   kah kah kah

   Padam
 3. memang mereka ni dah Allah butakan hati dan akal mereka yng tukang penipu dan fitnah dipuja diangkat..yng ikhlas membela dijatuhkan dianiaya..itulah akhir zaman..Rasulullah dah beri peringatan cuma rajin baca ke tidak...kannnn

  BalasPadam
  Balasan
  1. kah kah kah .. antara orang umno yang baru celik lepas kalah.. kalau tak buta juga. kah kah kah

   Padam
  2. mabuk tomato ke? heh.. umno kalah kau yg sakit telo kenapa?

   Padam

ROGOL AMAH : PAUL YONG TIDAK MENGAKU BERSALAH

IPOH: Pengerusi Jawatankuasa Pengangkutan Awam, Hal Ehwal Bukan Islam dan Kampung Baharu Perak, Paul Yong Choo Kiong, didakwa di Mahkamah Se...