Khamis, 15 November 2018

ICERD BAKAL MEMUSNAHKAN SEGALANYA TENTANG HAK KITA DI TANAH MELAYU

ICERD satu matlamat merosakkan perpaduan kaum di Malaysia.

DAP bertegas ICERD tetap akan diteruskan demi cita-cita Malaysia-Malaysian yang mereka perjuangkan sejak dahulu lagi.

Ekstrimis DAP, biadabnya HINDRAF dalam mempergunakan kuasa dan menekan pula pribumi sedangkan kuasa mereka hanya suku dari keseluruhan kuasa yang mereka pegang.

Persoalan, adakah Perdana Menteri sengaja membiarkan hal-hal yang tidak sepatutnya ini berlaku dan membiarkan kemarahan yang tidak boleh dibendung lagi oleh orang Melayu sehingga menjerumuskan Malaysia ke arah perpecahan?


Anda lihat sendiri apa terjadi sekarang. Matawang kita semakin buruk, pelabur semakin menjauhi Malaysia, sawit dan getah semakin teruk harga komunitinya.

Manakala kaum-kaum pendatang cuba mengenakan kaum asal tanah Melayu ini dengan cara tidak sepatutnya.

Hukuman mati bakal dimansuhkan. Katanya hak untuk mendapatkan pemilikan senjata api mungkin dinilai semula. SOSMA dah ditamatkan.

Keselamatan dalam negara kita ni bakal terancam. Untuk apa semua ini terjadi atau disengajakan untuk terjadi? Adakah untuk menanam api perbalahan?

Punca utama adalah ICERD. Sekiranya kerajaan mengiktiraf juga ICERD. Dikhuatiri akan berlaku ketidakstabilan yang maksimum di bumi bertuah ini.

Anda umat melayu Islam sedar atau tidak segala kemungkinan.

Codename: Duabatu baling tiga batu.

#TolakICERD
#AntiICERD
#TolakEkstrimis

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=301244890600218&id=291476308243743

1 ulasan:

  1. Di serata dunia luar minoriti DItindas sesuka hati. Di Malaysia, minoriti MEnindas sesuka hati. Entahlah, perangai tindas menindas ni agama mana, ustaz/paderi/bhiksu/pendeta mana, kitab mana ajar pun tak taulah. Kalau ada tolong bagitahu. Negara ni dah lama aman, cuma nampaknya yang berkepentingan ni ada 'saham' kot dalam ketakstabilan negara ni. Nikmat mana lagi yang kau ingin dustakan wahai bani DAP?

    BalasPadam

MENTERI PERPADUAN MELAWAT NEW DELHI

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Perpaduan Negara dan Kesejahteraan Sosial), Senator P Waytha Moorthy bertemu dengan Menteri Hal Ehwal Lu...