Jumaat, 12 Oktober 2018

MAHATHIR SUDAH TIDAK PEDULI HAL RAKYAT, YANG PENTING KRONI!

Menurut apa yang dilihat situasi politik di Malaysia, Mahathir mengawal segalanya dan DAP menjadi perosak aset-aset Melayu Kerajaan.

BSKL jatuh merudum, Ringgit semakin jatuh, pelaburan tidak menunjukkan ia semakin meningkat, ramai pekerja hilang pekerjaan, anak melayu geleng kepala.

Undi diberi bukan untuk melihat ini semua. Bank dunia juga mengatakan ekonomi Malaysia bakal menguncup.

Kalau hutang 1 Trillion jadi alasan, ini bukan jawapan rakyat nak.

Rakyat bawahan dah merasa perit, ramai sudah tidak segan silu mengutuk Kerajaan Tomato yang dibanggakan macainya.

Pada hari ini, Mahathir mengatakan, tiada lagi tol percuma selepas ini.

Masalahnya tidak bertempik pula penyokong mereka, ramai diam membisu, mungkin ada yang menangis dalam diam, sudahlah dikencing, ramai pula dalam tekanan.

Untuk ini admin hanya ingin mengatakan, padan muka kepada kita rakyat Malaysia.Rabu, 10 Oktober 2018

LIM KIT SIANG KENA TAJi SAMPAI LUNYAI DENGAN NAJIB

"Najib did not kill Teoh Beng Hock", kata Lim Kit Siang hari ini melalui tweetnya.

Nampaknya, Mahkamah Tinggi, Mahkamah Rayuan, Mahkamah Persekutuan dan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) tidak dapat membersihkan nama saya bahawa saya bukan pembunuh Teoh Beng Hock tetapi pemimpin Agong DAP ini mampu berbuat demikian. 

Bukan main lama. Hanya 10 tahun sahaja, jentera dan propaganda DAP meletakkan nama dan gambar saya bersama dengan mendiang Teoh Beng Hock dan menuduh saya sebagai pembunuh Teoh.

Mengapa Kit Siang dari dulu tidak berkata demikian?

Walaupun Kit Siang isytihar saya bukan pembunuh tetapi dia kata saya bertanggungjawab terhadap kematian Teoh juga kerana pada masa itu, kerajaan ialah kerajaan saya.

Kini kerajaan yang sama adalah kerajaan parti anda dan tanggungjawab beralih kepada kamu. Pergilah siasat lagi jika mahu.

Pagi ini, Kit Siang mengeluarkan kenyataan yang panjang lebar lagi untuk memberi jawapan kepada saya.

Pusing punya pusing tetapi tidak berani lagi mahu meneruskan gesaan kepada kerajaan PH untuk membuat siasatan khas dalam menentukan jika saya terlibat dalam pembunuhan-pembunuhan Teoh, Altantuya, Kevin Morais dan Hussain Najadi lagi sebagaimana digesanya beberapa hari lalu.

Tiba-tiba dia menafikan bahawa dia pernah mengaitkan pembunuhan Kevin Morais dengan 1MDB atau saya pula!

Kit Siang cabar saya mengeluarkan bukti bahawa dia pernah berbuat demikian kerana saya mendakwa dia antara orang pertama yang mengaitkan nama saya dengan pembunuhan Kevin.

"Najib alleged that I had claimed that Kevin Morais' murder was connected to 1MDB. I have never made such an allegation, and I challenge Najib to quote chapter and verse from any of my statements in the past where I had made such an allegation." cabar Kit Siang.

Untuk menjawab Kit Siang, ini buktinya dari kenyataan umum kamu sendiri pada 26 Nov 2015.
----
Call for an international investigation into the murder of DPP Kevin Morais following the shock statutory declaration by his brother Charles who raised many disturbing questions.

“The contents of this pen drive clearly and unequivocally reveal the investigation Kevin had been tasked with just before his untimely death, which implicates certain personalities who currently walk the corridors of power in Malaysia.”

Tulisan ini dimuatnaik pada Khamis, 26 November 2015 jam 7.38 pagi di bawah kategori Corruption, Crime, Financial Scandals, Najib Razak.

https://blog.limkitsiang.com/2015/11/26/call-for-an-international-investigation-into-the-murder-of-dpp-kevin-morais-following-the-shock-statutory-declaration-by-his-brother-charles-who-raised-many-disturbing-questions/
-----

Mungkin Kit Siang terkena serangan penyakit amnesia?

Saya juga nak tanya Kit Siang: ‘Pen Drive’ itu di mana? Sudah masuk 3 tahun tetapi masih tak nampak bayang.

@Najib Razak


Syiah tidak sesat? Fatwa pengharaman fahaman itu akan disemak balik kata Mufti Pulau Pinang

Tidak dipastikan mengapa kalut benar Mufti Pulau Pinang ini, sudah diketahui Syiah itu bukanlah satu Mazhab, tetapi itu adalah salah satu ca...