Khamis, 25 Oktober 2018

[GEMPAR] AKHIRNYA PERDANA MENTERI LETAK JAWATAN!

Hatoyama Yukio Letak Jawatan Kerana Gagal Tunai Janji Manifesto


Yukio Hatoyama (鳩山 由紀夫 Hatoyama Yukio, born 11 February 1947) ialah seorang bekas ahli politik Jepun yang pernah berkihdmat sebagai Perdana Menteri negara tersebut dari 16 September 2009 hingga 2 Jun 2010.

Beliau meletakan jawatan apabila memungkiri janji manifesto yang dibuat semasa berkempen iaitu memindahkan sebuah pangkalan tentera udara Amerika Syarikat (AS) keluar dari pulau Okinawa.


Hatoyama, seorang jutawan yang memiliki ijazah kedoktoran dalam bidang kejuruteraan dari Universiti Stanford, ialah Perdana Menteri Jepun keempat yang meletakkan jawatan dalam tempoh empat tahun lalu.

Jika saudara bandingkan apa yang berlaku di Malaysia walau Perdana Menteri Dr Mahathir telah mungkir janji berkenaan manifesto 100 hari dan janji janji lain beliau dan kepimpinan Pakatan terus sombong angkuh dan takabur memerintah negara dengan penuh kekejaman dan kezaliman yang jelas.

Dr Mahathir asyik memaksa rakyat berkerja dan berprinsip seperti rakyat Jepun namun Pemimpin PH tidak berprinsip seperti Perdana Menteri Jepun dan lebih kepada prinsip kencing rakyat biar hancing.

Kami mencabar Dr Mahathir letak jawatan dan berpegang kepada prinsip Harakiri!! Berdisplin dan berani bertanggungjawab atas kemunafikan Pakatan.

Kredit : Esmee Bin Mat Isa

ps: Sengaja penulis letakkan gambar Tun untuk berimiginasi, mana tahu lepas ini dia pula yang letak jawatan.

[Hot!] Jangan anggap PN kerajaan yang lemah – Razali

 KUALA LUMPUR – Jangan menganggap Perikatan Nasional (PN) sebagai satu kerajaan yang lemah atau tidak berwibawa. Ini kerana kerajaan PN tela...