Jumaat, 11 Januari 2019

CALON PH PRK CAMERON HIGHLAND KATA ORANG MELAYU TIDAK BELI KUIH ORANG ASLI JUAL #hancing #rasis #viral

Kalau berbicara perihal rasis, kita serahkan kepada kaum DAP, kita sedar lakonan mereka yang konon hak rakyat Malaysia perlu sama rata.

Kita cukup sedar DAP adalah satu parti super rasis yang berselindung dengan slogan Malaysian Malaysian.

Mereka pandai berlakon baik, sampai ramai terpegun, terpesona, sampai meleleh air liur bila DAP kata mereka mampu menjaga rakyat dengan baik.

Namun kita sedia maklum, perangai sebenar DAP bila kepala-kepala pemimpin mereka memerintah, memegang jawatan yang sudah pasti merugikan orang Melayu.CALON PH CAMERON HIGHLANDS KATA ORANG MELAYU TIDAK BELI KUIH DI GERAI ORANG ASLI

Calon Pakatan Harapan (PH) M Manogaran percaya bahawa sekiranya BN meletakkan calon Orang Asli pada pilihan raya kecil (PRK) Cameron Highlands, strategi itu tidak akan berhasil.

Bagi menjelaskan hujahnya, ahli DAP itu memberikan perumpamaan berkaitan kuih.

"Ikut perkiraan BN, mereka fikir... Mereka tak faham. Orang Melayu tak beli kuih dari gerai Orang Asli. Saya tak fikir mereka (orang Melayu) akan undi Orang Asli.

"Orang Melayu akan tanya: kenapa tak ada calon orang Melayu? Kenapa letak Orang Asli?' Orang Cina, India juga tidak akan undi Orang Asli," katanya kepada Malaysiakini.

Manogaran berkata demikian sebagai mengulas tentang BN mencalonkan bekas bekas pegawai polis Orang Asli Ramli Mohd Noor pada PRK 26 Jan ini.

Manogaran berkata Ramli juga tidak dapat meraih majoriti undi Orang Asli.

Masyarakat Orang Asli mewakili 20 peratus daripada keseluruhan pengundi di Cameron Highlands. Sementara orang Melayu mewakili 34 peratus.

sumber Malaysiakini

1 ulasan:

[Muafakat Nasional] Mana mungkin Nik Aziz terima penyatuan Ummah Islam ini kata Mujahid

PETALING JAYA: Naib Presiden Amanah Mujahid Yusof Rawa menyanggah dakwaan Presiden PAS Abdul Hadi Awang bahawa bekas mursyidul am parti Isla...