Khamis, 10 Januari 2019

KERAJAAN BARU NI MEMANG MENJAGA RAKYAT, KAMI BERSYUKUR KATA NITIZEN #hancing

Seorang kawan ada membuat kajian.

Kajiannya menyeluruh terhadap gejala diam diri dan tidak begitu marah yang keterlaluan orang Melayu @ Nitizen terhadap kerajaan baru.

Tidak begitu marah maksudnya mereka-mereka ini sudah pandai bersyukur, menerima keadaan, biarlah susah, asalkan menteri gaji puluh ribu.


Tak kisah juga kalau harga barang naik, semua tidak dapat bantuan, harga komuniti seperti sawit dan getah jatuh mendadak. Malah ringgit jatuh teruk.

Bukan itu sahaja, pelabur banyak lari, ramai juga hilang pekerjaan, namun dikalangan yang dahulu, ketika kerajaan BN dahulu, dialah paling awal memaki hamun walau sudah dapat BR1M. Heboh kata mereka terkesan kerana GST.

Malah dianjingkan pula bila dapat BR1M mereka kata ni duit rompak bagi kat rakyat. Berjela hamun, maki walau ketika itu ekonomi ok dan rakyat berbelanja pun tidak kisah, KFC pun tak naik harganya.

Sekarang agak menghairankan, golongan itu senyap menikus, malah meredhakan keadaan yang meruncing yang dibuat oleh kerajaan baru ini.

Habis lenjun dikencing namun, mulut tidak putus mengatakan Alhamdulillah. Syukur #RinduZamanTun.

Persoalannya, ada baik juga kerajaan baru buat ekonomi jadi teruk dan runtuh, baru padan muka Melayu-Malayu yang angkuh dahulu terasa kesannya.

Allah menguji setiap makhluk di bumi Malaysia ini. Yang untung adalah Cina DAP. Ketawa mereka sebab kuasa sudah mereka pegang.

Jadi bak kata orang merasalah kita ramai-ramai, jangan pula nanti ada yang mati tak cukup makan.

Almaklumlah nak perubahan. Amacam rakyat Malaysia? Best tak tukar kerajaan?

☆Rebellion☆

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=326621204729253&id=291476308243743

2 ulasan:

  1. Ni baru ada akal.......Padan muka.....! !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pandai sangat nak tukar .... sendiri rasalah sekarang ...!

      Padam

Pakatan sangat yakin akan menang besar di Tanjung Piai, rakyat tetap memilih kami, bukan BN

Nampaknya PH sedang menggunakan gear terakhir untuk meyakinkan kepada semua jentera mereka yang lemau kerana kurangnya orang hadir ke cerama...