Sabtu, 5 Januari 2019

MELAYU JANGAN TAKUT JADI KURANG AJAR #hancing

Sudah sampai masanya untuk Melayu bangun dan jangan lagi takut untuk bersikap kurang ajar. Lebih dari 500 tahun Melayu telah dijajah, dihina dan menjadi hamba di negara mereka sendiri. Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah diri mereka sendiri.


Melayu jangan takut untuk menjadi kurang ajar. Itulah yang telah diperkatakan oleh bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Musa Hitam, di dalam ucapan beliau di Kuala Nerus, Terengganu, lebih kurang 35 tahun dahulu.

Melayu jangan takut kurang ajar, kata Tun Musa Hitam

Pada masa yang sama, Tun Dr Mahathir Mohamad juga telah melancarkan kempen yang dipanggil Semarak untuk mecabar dan memalukan Raja-Raja Melayu. DYMM Sultan Selangor, Sultan Pahang, Sultan Kedah, Sultan Kelantan dan Sultan Johor telah dituduh dengan berbagai salahlaku, kebanyakannya rekaan dan fitnah semata-mata.

Hari ini, 30 tahun kemudiannya, kempen anti-Raja sudah kembali. Kempen menghina Islam dan memperkecilkan orang Melayu juga turut dilancarkan. Sesetengah rakyat sudah tidak takut untuk bersikap kurang ajar terhadap Raja-Raja, Islam dan orang Melayu.

https://www.malaysia-today.net/2019/01/04/melayu-jangan-takut-untuk-menjadi-kurang-ajar/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

[Panas] 'Yan Ke lebih teruk tahap biadabnya lebih tinggi dari pedajal'

Isunya kurang ajar, biadab dan tiada etika, ibarat bertandang ke rumah orang, kita menari bogel pula di hadapan ruang tamu, sehingga tetamu ...