Rabu, 2 Januari 2019

PM KE-7 SUDAH PENING DENGAN BERITA INI, SIAPA SANGKA

Berita dari Istana Negara: Mahathir terdesak dan gelabah, cuba halang Sultan Johor ditabal sebagai Yang Dipertuan Agong


Berita yang terbaru kami terima ialah berkenaan Mesyuarat Khas Majlis Raja2 yang membincangkan perihal Sultan Muhammad V yang bakal menamatkan tugasan Yang Dipertuan Agong lebih awal atas sebab-sebab tertentu.

Giliran seterusnya untuk menaiki takhta ialah Sultan Pahang namun Baginda telah menyatakan hasrat untuk menolak perlantikan sebagai Yang Dipertuan Agong atas sebab kesihatan Baginda yang tidak mengizinkan.

Justeru itu, giliran berikutnya ialah kepada DYMM Tuanku Sultan Johor di mana Raja2 Melayu sudah bermesyuarat dan bersetuju bahawa Baginda Tuanku Sultan Johor akan ditabalkan sebagai Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong yang ke-16.

Bagaimanapun, berita ini tidak menggembirakan seseorang, siapa lagi jika bukan Mahathir. Beliau berdendam kesumat pada Keluarga DiRaja Johor dan akan buat apa sahaja perkara untuk memastikan Sultan Johor tidak ditabalkan sebagai Yang Di-Pertuan Agong.

Mahathir tidak dapat menerima hakikat bahawa beliau perlu mengadap DYMM Sultan Ibrahim selaku Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong pada setiap hari Rabu sebelum beliau mempengerusikan mesyuarat kabinet.

Mahathir kini gelabah, terdesak dan mengarahkan jenteranya supaya melakukan apa sahaja untuk menghalang Sultan Johor dari bersemayam di Istana Negara.

Ini kerana Mahathir sedar, bahawa Sultan Johor akan meletakkan kepentingan rakyat dan negara melebihi segala-galanya dan tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak untuk kepentingan politik mereka semata-mata.

Baginda akan bersikap tegas, menitahkan perkara yang hak dan menyuarakan bantahan terhadap perkara yang batil lebih2 lagi jika ia melibatkan kebajikan rakyat.

Mahathir sudah tentu tidak selesa dengan keadaan seperti itu kerana ia akan mengganggu segala perancangannya kerana sehingga kini tidak ada siapa yang berani menegur pentadbirannya yang semakin menyimpang jauh dari kehendak rakyat.

Keputusan Majlis Raja2 supaya Sultan Johor ditabalkan sebagai Yang Di-Pertuan Agong yang baharu adalah satu keputusan yang amat tepat dalam mana negara sekarang berada dalam keadaan terumbang-ambing akibat terlalu banyak politiking, kos sara hidup yang tinggi, keadaan ekonomi yang menguncup serta hubungan luar negara yang merosot teruk.

Kita mengharapkan rakyat Johor khususnya dan rakyat Malaysia seluruhnya supaya mendoakan supaya Mahathir gagal menyekat sekaligus menyaksikan DYMM Tuanku Sultan Johor ditabalkan sebagai Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong yang ke-16.

Amin ya rabbal alamin.

Sumber FB

8 ulasan:

 1. sampah ka...kalau gelabah takyah jadi pemimpin...

  BalasPadam
 2. apakah china akan diundang semula ke tanah melayu ini nanti?

  BalasPadam
 3. Tanpa Nama 10:58 pagi

  Tanyalah Sultan Johor yang nak dijadikan Agong tu.

  BalasPadam
 4. semoga mampos cepat pm mahapenipu
  lagi lama hidup lagi banyak konspirasi jahat
  kapal jho lo dia rembat
  kes pekena Najib apa cerita?

  jahat mahathir jahat

  BalasPadam
  Balasan
  1. TAK LAMA LAGI KOJOL LAH SI TUA RENTA TU!

   Padam
 5. mahathir yang patut berundur sebab tiada mendapat perkenan bangsa majoriti di negara ini..

  BalasPadam
 6. dgr citer dulu madey penah kena piat telinga dgn sultan johor betul ke?

  BalasPadam
 7. Madey pukimak!!!! Si tua nk mampos pecacai pengangkat najis ‘Pakatan Harapan’,
  Semua gula2 janji dibungkus dlm kain kapan,
  Semoga semua rakyat marhaen mendapat kesedaran dlm kehinaan, Dimanakah lubang kubur ‘Bossku’ untuk kita sama-sama simpan????

  BalasPadam

[Panas] 'Yan Ke lebih teruk tahap biadabnya lebih tinggi dari pedajal'

Isunya kurang ajar, biadab dan tiada etika, ibarat bertandang ke rumah orang, kita menari bogel pula di hadapan ruang tamu, sehingga tetamu ...