Selasa, 22 Januari 2019

TIPU UCAPAN TPM MENGENAI EM-IIG, INI SUDAH KES HARU BIRU #viral #hancing

Apa nak jadi ni? Sampai ke tahap begini keadaan Malaysia Baru, sampai teks ucapan pun sanggup menipu?

Kegilaan apakah yang terjadi di Putrajaya? Kerajaan jenis apa yang sangat menjelekkan rakyat ini.

Katanya ucapan belum diluluskan, malah ia mungkin menjadi tanda tanya juga kerana Timbalan Speaker Dewan Rakyat pula yang membaca teks ucapan yang belum diluluskan itu.

HARU SUNGGUH!!

Apakah Wan Azizah sudah tidak ada kuasa menjadi Timbalan Perdana Menteri?Ucapan TPM mengenai EM-IIG tanpa kebenaran

Pejabat Timbalan Perdana Menteri menegaskan laporan berita yang memetik ucapan daripada Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkaitan projek jalur lebar berkelajuan tinggi Gerbang Internet Antarabangsa Malaysia Yang Dipertingkat (EM-IIG) yang dibangunkan Xiddig Cellular Communications Sdn Bhd adalah tidak benar.

Pejabat Timbalan Perdana Menteri memaklumkan, teks ucapan yang dibaca pada pelancaran projek itu di Subang hari ini tidak pernah diluluskan Timbalan Perdana Menteri atau pun pejabatnya.

Katanya, Timbalan Perdana Menteri juga tidak mewakilkan sesiapa untuk membaca teks ucapan beliau pada majlis berkenaan.

"Datuk Seri Dr Wan Azizah tidak pernah sama sekali berkata bahawa kerajaan akan memberi kerjasama penuh kepada pelaksanaan projek EM-IIG.
"Menggunakan nama Timbalan Perdana Menteri tanpa kebenaran beliau adalah perkara yang serius.

"Amaran diberikan kepada semua organisasi supaya tidak menggunakan atau mengedarkan bahan seperti teks ucapan yang menggunakan nama Timbalan Perdana Menteri tanpa kebenaran.

"Tindakan tegas akan diambil jika situasi seperti ini berulang," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Pada majlis pra-pelancaran projek EM-IIG di Subang hari ini, ucapan yang dikatakan oleh Dr Wan Azizah yang dibacakan Timbalan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Mohd Rashid Hasnon menyatakan Malaysia bakal memiliki platform infrastruktur generasi kelima (5G) pertama di Asia Tenggara, yang menawarkan perkhidmatan internet berkelajuan tinggi paling murah dan terpantas menerusi projek jalur lebar berkelajuan tinggi EM-IIG.

Projek yang membabitkan pemasangan kabel dasar laut dan daratan bernilai RM5.45 bilion di Malaysia menggunakan kabel gentian optik berkapasiti 150 terabait (TB) itu dikendalikan oleh Xiddig Cellular Communications dan mengambil masa lima tahun untuk disiapkan.

BHonline

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

[Muafakat Nasional] Mana mungkin Nik Aziz terima penyatuan Ummah Islam ini kata Mujahid

PETALING JAYA: Naib Presiden Amanah Mujahid Yusof Rawa menyanggah dakwaan Presiden PAS Abdul Hadi Awang bahawa bekas mursyidul am parti Isla...