Jumaat, 22 Februari 2019

PH EDAR HAMPER DAN SURAT TAWARAN PPRT, INI BUKAN RASUAH PENGUNDI KE SPR? #viralhancing

HAMPER DAN SURAT TAWARAN RUMAH PPRT, PH RASUAH PENGUNDI, SPR BUAT TAK TAHU SAHAJA AGAKNYA!!

Ketua Pergerakan Pemuda Umno Datuk Dr Asyraf Eajdi Dusuki memuat naik sekeping foto yang menunjukkan jentera kempen piilihan raya Pakatan Harapan (PH) di Semenyih mengedarkan hamper dan surat rawaran baik pulih rumah kepada pengundi.


“Nampaknya PH begitu angkuh dan masih tidak belajar daripada PRK Cameron Highlands.

“Petang ini ketika saya dan rombongan Pemuda Umno melakukan ziarah rumah ke rumah pengundi di PDM Sungai Jai Semenyih, kami terlihat hamper dan surat tawaran baik pulih rumah dibawah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) diagih-agihkan kepada pengundi di sini,” ujarnya dalam status instagramnya.

Dr Asyraf Wajdi berkata, perbuatan itu jelas merupakan kesalahan pilihan raya dan suatu rasuah politik yang cuba memancing undi pengundi di PRK Dun Semenyih.

“Pergerakan Pemuda Umno mendesak agar pihak Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mengambil tindakan tegas terhadap PH.

“Jangan amal pilih kasih kerana kemenangan BN pernah dibatalkan di Cameron Highlands lantaran didakwa terlibat dengan rasuah politik.

“Rakyat sedang memerhatikan sejauh mana ketelusan dan keadilan SPR yang kini Ahli Suruhanjaya yang baru dilantik terdiri daripada aktivis dan pendokong BERSIH,” ujarnya.

MD

3 ulasan:

  1. SPR takut dgn DAP la...tu... Senang aje jwpn nya...kan..kan kan...

    BalasPadam
  2. Terang2 menyogok! Harap2 pengerusi SPR atau professor2 undang2 tersohor yang dikatakan sangat bersih suci murni dapat bagi sedikit pencerahan. Kalau menyogok dah boleh disqualify calon PH? Ke camna?

    BalasPadam

Kisah gaduh-gaduh ikut skrip sempena PRK Tanjung Piai oleh D4P dan Bersatu terbongkar

Pada awal-awal perbalahan antara Bersatu dan D4P kerana mulut Ronnie Liu, bila diamati jalan cerita kedua parti ini, rupa-rupanya ada berseb...