Ahad, 24 Februari 2019

RAKYAT USAH GUSAR LAGI UNTUK BAYAR TOL-ARTIKEL ROKETKINI APRIL 2018

Rakyat Malaysia tidak perlu gusar lagi untuk membayar tol sekiranya Kerajaan Pakatan Harapan (HARAPAN) berjaya mengambil alih Putrajaya pada Pilihan Raya Umum-ke14 (PRU14) ini.


Calon HARAPAN Parlimen P76 Teluk Intan, Nga Kor Ming berkata, kerajaan baru HARAPAN akan memansuhkan semua tol termasuk Lebuhraya Persisiran Pantai Barat yang mempunyai Susur Keluar Teluk Intan sekiranya berjaya membentuk kerajaan baru.

“Usaha untuk menghapuskan semua tol adalah salah satu iltizam Pakatan Harapan sekiranya berjaya mentadbir Putrajaya.

“Kerajaan Pakatan Harapan akan mendedahkan segala kontrak perjanjian lebuh raya yang disembunyikan UMNO BN selama ini dan mengkaji cara terbaik untuk menghapuskan tol demi meringankan beban rakyatm” katanya dalam satu ceramah megar baru-baru ini.

Nga berkata, pembinaan lebuh raya menghubungkan Teluk Intan dan Kuala Lumpur memang memberi manfaat kepada rakyat namun pelaksanaan kutipan tol telah menyebabkan beban kos hidup rakyat bertambah.

Beliau pada masa yang sama turut mencabar bakal calon BN Teluk Intan, Datuk Seri Mah Siew Keong menyatakan pendiriannya mengenai pemansuhan kutipan tol.

“Sekiranya Mah bersetuju, adakah dia berani mendesak bos sebenarnya iaitu Najib Razak untuk menghapuskan tol atau terus membisu seperti biasa?” soalnya lagi.

Nga yang juga Pengerusi DAP Perak itu turut menyeru seluruh anak rantau di Teluk Intan supaya pulang mengundi pada 9 Mei ini untuk melakukan perubahan. – Roketkini.comhttps://www.roketkini.com/2018/04/19/tak-perlu-bayar-tol-kalau-harapan-menang/

3 ulasan:

  1. mintak lah dgn bapak tol msia utk mansuhkan.. bila main politik gila babi camnilah jadinya yg si tolol pun percaya terus undi.. sebaik dia tak janji kita akan bw salji turun ke msia itupun akan ada sitolol yg akan percaya..

    BalasPadam
  2. Tapi sekarang tak pernah dengarpun dia mendesak boss dia untuk menghapuskan tol

    BalasPadam
  3. hari ini sitolol2 yg ngundi ph semua melopong.....

    BalasPadam

Najib 'tarbi' kerajaan PN kerana tidak mampu menjaga warganya sendiri yang jatuh sakit

  Memang itulah yang terjadi, mengapa Najib kritik lantang dengan kerajaan PN sekarang ini? Puncanya kerna mereka cara mereka menyelesaikan ...