Jumaat, 8 Februari 2019

SIAPA DISEBALIK 'UNCLE KENTANG' YANG TIBA-TIBA MAHU BERTANDING DI PRK SEMENYIH? #viralhancing

Isunya bukan kerana baiknya uncle ini membuat kerja amal, ini berkisar mengapa pula dia bersungguh nak bertanding di PRK Semenyih.

Pasti ada udang disebalik batu, pasti ada sesuatu arahan yang membolehkan undi Melayu dipecahkan di Semenyih.

Kita sedia tahu, uncle kentang memang bagus dalam kerja amal, banyak kerja amalnya menolong majoriti orang susah terutama orang Melayu.

Pastinya kalau dia bertanding, pecahan undi pasti berlaku. Maka Pakatan Harapan senyum sahaja.


Mohon kawan-kawan copy paste & repost dan viral

Baru baru ni tersebar berita seorang aktivis ngo yang terkenal dgn rumah sewa RM1 di Puchong, menawarkan diri untuk bertanding di #PRKSemenyih.
Persoalannya kenapa plak tetiba lelaki yang lebih dikenali sebagai “uncle kentang” ini beria sgt nak menceburkan diri dalam arena politik sebagai calon bebas?

Lebih mengejutkan apabila baru baru ini beliau mengeluarkan kenyataan kononnya ada org yg memfitnah beliau mengatakan mantan perdana menteri Dato’ Seri Najib telah memberi “dedak” kpd beliau bertanding di PRK Semenyih bg melaksanakan strategi pecah undi utk BN menang. 🀣🀣🀣Rupa rupanya dibelakang beliau adalah Dato’ Paul Lim Tau Ern seorang MD syarikat Premiumlogy Holding Sdn. Bhd yg menjalankan perniagaan “souvenir” dan mempunyai rangkaian perniagaan yg besar dalam negara.

Dato’ Paul Lim juga adalah owner rumah RM1 tersebut dan merupakan pengasas sebenar RM1 Home tersebut.

Dato’ Paul Lim ni merupakan penaja dan penyokong kuat PKR dan DAP. Antara kenalan rapat beliau adalah Tian Chua dan Khalid Samad. πŸ€”πŸ€”

C&P Abdullah Abdullah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

[PKR vs PKR] Azmin sebenarnya tangan ghaib rosakkan PKR, bidas Akmal

Mereka sedang bergaduh betul-betul agaknya ni, ingatkan berlakon je, almaklumlah PKR ni bijak dalam lakonan, lakonan puak-puak memang lain m...