Jumaat, 22 Mac 2019

CERDIKNYA KIASU MEMAINKAN PERANAN MEROSAKKAN UKHWAH ISLAM

Bila dilihat situasi kritikal yang berlaku di tanah air sendiri. Melihat banyak perkara halus dan tajam yang orang Melayu tetap dikhayalkan kononnya DAP itu lebih baik dari parti Melayu yang ada di Malaysia ini seperti PAS dan UMNO.


Politik yang nampak sudah perbezaan antara kuasa majoriti dikawal oleh minoriti.

Tidak ada siapa yang nak nafikan keadaan ini. Walaupun kita nampak yang Perdana Menteri itu orang Melayu.

Kata-kata pujangga dahulu, tanah ini milik orang memang benar terjadi dan sudah pasti terjadi.

Kita lihat keadaan orang Felda, Felcra, Petani dan Nelayan.

Apa benar mereka ini terbela? Anak muda pula yang beriya menyokong kerana PTPTN bakal mansuh, khabarnya hanya dapat RM100 sahaja, itupun tah bila boleh dapat.

Hak bersuara pula, kalau dulu zaman Najib kita lihat golongan maki hamun tidak dapat dikawal, sekarang hak bersuara yang lebih-lebih dah tidak boleh.

Kita lihat DAP menjaga kesatuan orang Cina, kolej-kolej cina dapat peruntukan on the spot, tu yang kita nampak, perkara lain kita tak pasti.

Tetapi betullah kata pujangga, Melayu ini sedang diuji, kalau tidak sedar dan insaf juga, maka terimalah akibat perbuatan itu pada masa akan datang, anak cucu kita juga mendapat.

Moga sinar untuk kuasa orang Melayu pada PRU15 nanti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kisah gaduh-gaduh ikut skrip sempena PRK Tanjung Piai oleh D4P dan Bersatu terbongkar

Pada awal-awal perbalahan antara Bersatu dan D4P kerana mulut Ronnie Liu, bila diamati jalan cerita kedua parti ini, rupa-rupanya ada berseb...