Jumaat, 29 Mac 2019

FORENSIK - KETEPIKAN ANDAIAN ARWAH ADIB DISERANG #viralhancing

Andaian awal kecederaan dialami anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim akibat diserang dalam rusuhan berhampiran Kuil Sri Maha Mariamman, Subang Jaya diketepikan Jabatan Forensik Hospital Kuala Lumpur (HKL) hanya selepas melakukan bedah siasat terhadap mangsa.


Ketua Jabatan Forensik HKL, Datuk Dr Mohd Shah Mahmood, berkata bedah siasat itu dijalankan pada 18 Disember lalu, sehari selepas mangsa yang cedera parah dalam kejadian rusuhan itu meninggal dunia di Institut Jantung Negara (IJN).

Terdahulu, saksi inkues ke-27 itu berkata, pihaknya dimaklumkan oleh polis untuk melakukan bedah siasat untuk mencari punca kecederaan.

“Setelah dimaklumkan polis, kami mulanya mengandaikan kecederaan yang dialami mangsa disebabkan diserang seperti dipukul, ditendang dan ditumbuk.

“Namun, selepas pemeriksaan dijalankan itu, kami tidak yakin dengan corak kecederaan dialami Muhammad Adib sebagai serangan,” katanya ketika memberi keterangan di hadapan Koroner Rofiah Mohamad pada hari ke-20 prosiding inkues mencari punca kematian Muhammad Adib.

Harian Metro

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

VIDEO SEMBURIT HAZIQ BERPONTENSI HANCURKAN PH KATA LIM KIT SIANG #viralhancing

Lim Kit Siang mengakui video seks Haziq Abdullah Abdul Aziz merupakan cabaran terbesar bagi Pakatan Harapan (PH) selepas Pilihan Raya Umum k...