Rabu, 13 Mac 2019

[GEMPAR] PENJAWAT AWAM BAKAL KENA BERHENTI? INI JAWAPANNYA #viralhancing

Terkini

Jabatan Perkhidmatan Awam ( JPA ) dalam Proses untuk mengurangkan saiz perkhidmatan pada tahun 2019* mengikut kadar berikut peratus dari keseluruhan jumlah 1.62 juta kakitangan Awam

sebelum PRU mereka janji begini

2019 - 1% bermakna 16,200 orang akan ditamatkan kontrak , pemberitahuan pemberhentian bekerja .

2020 - 2% bermakna 32,400 lagi akan dikurangkan

2021 - 2% lagi bermakna 32,400 lagi akan dikurangkan

Nisbah ini utk 3 tahun awalan dari 2019 - 2021 dahulu.

Jumlah keseluruhan 80,000ribu orang untuk tempoh 3 tahun ini.
Sekian .

Sumber
JPA Malaysia

Yang kena berhenti ucaplah tahniah pd kerajaan PH jgn sesekali merungut dan marah . Harap senyum .
Anda yang pilih sendiri wahai kakitangan Awam.

👍👍👍👌👌👌

11 ulasan:

  1. Bodoh punya statement, Tun dah nyanyuk, sekarang ni pun kat mana-mana jabatan, berlaku kekurang kakitangan, ko nak kurangkan lagi?, ada yang dah menanggung kerja dekat 4 tahun. Kalau dikurangkan lagi bertambah masalah, sekarang ni pun 667 ribu kekosongan tak diisi, ko lagi nak kurang! cuba tengok kaunter berapa banyak yang kosong, ada 10 tapi buka 2!, ko betul ke tak betul tun!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah nyanyuk tapi msh ada hati nak jadi peeM. Hidup dia asyik nak salahkan org lain. Sedarlah sikit fizikal dan mental dh lemah.
      Nak kejar apa lagi? Anak2 dah kaya raya. Kroni dan proksi pon dh kaya raya. Enjoy jer sia2 hidup tu dgn dekatkan diri dgn tuhan dan bukan mengotorkan hati memfitnah dan menyalahkan org lain.
      Tak sangka jadi sebangang ini keRAjaan yg dipilih rakyat nie.
      Tiada kredibiliti langsung...
      Sampai dlm kubur pon asyik salahkan org lain...

      Padam
  2. Undi lg PH, Dah dpt habuan..... Padam muka..!

    BalasPadam
  3. mahathir terpaksa ikut cakap dap....si tony puaka dap yg canangkan seblm ini,akn kurangkn p/awam kpd 50% jika mereka berkuasa...masa muda tak nak mampos...dah tua susahkan orang....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia yg buat melayu berpecah...
      Konon bercomolot dgn dapigs akan buat dia mcm pm ke4. Akhirnya kepala dia kena pijak!!!
      Padan muka!!!

      Padam
    2. Percaya dgn cina dapigs tu???
      Sblm ini bukan main rakyat percaya dgn video propaganda anti gst cina dapigs nie. Konon boleh kurangkan kos sara hidup.
      Skrg kita masih nak percayakan lagi cina dapigs nie utk kurangkan ktangan awam???!!

      Kenapa mrk gagal dibandingkan kerajaan yg lalu???
      Sebab mrk langsung tiada kredibiliti dan bongkak. Mrk malu utk menerima yg baik dpd kerajaan lalu krn sikap mrk dah sebati menghina dan merendahkan org lain.
      Secara umumnya...pm ke7 gagal menerajui para menteri2nya yg berbeza fahaman dan ideologi politik. Faktor fizikal dan mental dia turut menjadi faktor kelemahan paling nyata.
      Nak menipu fakta pon gagal krn dia lupa skrg dah era smartphone...

      Padam
  4. Dasar pengswastaan idea nyanyuk bangkrap pemikiran dan bangkrap wawasan... sekali lagi rakyat akan ditipu oleh kepala perompak yang sama.. alasan bodoh terlebih kakitangan diketengahkan.... 22 tahun berlalu ekonomi dan pelaburan negara makin maju dan berkembang pesat... Pink form akan dibolot oleh anak cucu dan kroni makaa pasaran saham mula mencanak tinggi.. masa ini kroni anak cucu akan menjual semua saham dengan keuntungan berlipat kali ganda ... akhirnya rakyat akan menanggung hutang assets syarikat yg diswastakan itu... bila rugi bailout beratus billion akan digunakan selamatkan anak cucu dan kroni..

    nampaknya kitaran hidup rakyat malaysia serupa 22 tahun dulu.. yang kaya raya anak cucu dan kroni yang tanggung kerugian dan sampah sarap adalah rakyat...

    cukup cukup lah idea bodoh.. bangkrap idea dan otak bangkrap nyanyok ini jadi PM... sanggup kah rakyat di tipu dan dimanipulatif oleh Kepala Perompak buat kali ke - 2. Hanya macai saja yang terkinja kinja mengagungkan si tua bangkrap yang idea dengan Panji panji hitam bani tamin sedangkan anak cucu pejuang pluralisma murtad LGBT dan Comango sesat


    cukup cukup lah di bodohkan oleh si bangkrap idea dan bangkrap pemikiran ini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Org tua nyanyuk tu bijak meyakinkan org. Hebat!!!
      Dlm masa yg sama bijak mengatur kehidupan anak2 dan kroni2nya.
      Tak akan kaya semewah itu dlm tempoh yg singkat tanpa adanya rasuah dan salahguna kuasa. Itulah kehebatannya. Bijak memanipulasi rakyat agar mempercayai segala kata2nya dan 'menyamun' dlm masa yg sama.
      Berjuang pon bukan krn rakyat tapi demi anak dan kroni.
      Malang kpd sesiapa yg percaya dgn lakonan dan sandiwara mrk ini....

      Padam
  5. Minta2 yang kena berhenti tu semuanya pengundi PH pada PRU14 dulu..

    BalasPadam
  6. Jangan tengok manifesto PH
    Tengok manifesto DAP
    Janji ditepati

    BalasPadam
  7. Cukuurrr...sebelum ni..penjawat awam lah yg nk jatuh kan kerajaan(golongan yg bawah 40an)
    Di suruh bekerja..tapi membawang mengosip..ini kenyataan..sampai yg menyokong kerajaan terdahulu sampai malas nk datang kerja..asik di dengar gebang fitnah mereka...
    Ha..sekarang ada sunyi sikit pejabat..ki ki ki..sesalan sudah muncul dalam otak yg dulu tk di gunakan sebetulnya..cuma. ego tu masih tinggi..datang kerja pun sudah kurang ceria...ki ki ki..cukurrr.

    BalasPadam

SAH VIDEO SEMBURIT HAZIQ DAN AZMIN TULEN #viralhancing

Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador mengesahkan video intim Haziq Abdullah Abdul Aziz yang dikaitkan dengan seorang menteri adalah tulen. ...