Khamis, 28 Mac 2019

KERETA TERBANG SEBENAR BUKAN MACAM MODEL KIPAS ITU KATA MENTERI #viralhancing

KUALA LUMPUR 28 Mac - Reka bentuk sebenar kereta terbang pertama Malaysia kelak tidak akan kelihatan seperti model skala kecil yang dipamerkan di Langkawi, Kedah, semalam.


Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Mohd. Redzuan Yusof berkata, kereta terbang yang sedang dibangunkan di Jepun itu akan memiliki gaya yang pelbagai iaitu menggunakan pemandu dan tanpa pemandu.

“Tidaklah begitu, kenapa awak ingat itu kipas KDK ke? Tidak.

“Kereta terbang yang kita bangunkan ini sangat versatile (serba boleh). Man dan unman (Pemandu dan tanpa pemandu),” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, hari ini.

Beliau diminta mengulas sama ada reka bentuk kereta terbang sebenar akan kelihatan seperti yang ditunjukkan kepada Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad di Pameran Maritim dan Aeroangkasa Antarabangsa Langkawi 2019 (LIMA'19), semalam.

Ramai memperlekehkan model skala kecil kereta terbang, Vector yang dibangunkan oleh sebuah syarikat tempatan, Aerodyne Sdn. Bhd. di media sosial.

Antaranya bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mengeluarkan hantaran ‘Salam Empat Kipas’ di akaun Facebook miliknya. - UTUSAN ONLINE

5 ulasan:

 1. SALAM EMPAT KIPAS KDK LA TUEEWW
  DAH TAU BUKAN MCM TU KO TUNJUK JUGA
  TAK KE BANGANG BUKAN BENTUK MCM TU
  NAMPAK SGT GORENG MACAI TKINJA GILA  KIKIKIKIKI... BODOOO BODOOOO DAH TU BUKAN MCM TU BENTUK YANG KO TUNJUK JUGA BUAT APA BANGANGGGG...!!!!


  KIKIKIKIKI.... BODOOO BODOOO..

  BalasPadam
 2. bangang tak sudah2..

  BalasPadam
 3. INI SEMUA ....POYO.....

  BalasPadam
 4. BANGANG MCM SPEAKER TALIBAN!

  BalasPadam
 5. Pastikan dulu kereta terbang benar2 boleh dihasilkan sebelom mnghebohkan kpd rakyat, sehingga belom ada bukti kereta terbang benar2 boleh digunakan dimana2 negara, skrg kamu dh tergolong diantara menteri2 yg bengang

  BalasPadam

Syiah tidak sesat? Fatwa pengharaman fahaman itu akan disemak balik kata Mufti Pulau Pinang

Tidak dipastikan mengapa kalut benar Mufti Pulau Pinang ini, sudah diketahui Syiah itu bukanlah satu Mazhab, tetapi itu adalah salah satu ca...