Jumaat, 29 Mac 2019

MENTERI SANGAT YAKIN KERETA TERBANG YANG MODEN DILANCAR PADA HUJUNG 2019 #viralhancing

LANGKAWI: Kerajaan komited untuk terus terbabit dalam teknologi kereta terbang atau kereta aero dan melancarkan prototaip pertamanya seawal akhir tahun ini.


Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof, berkata kerajaan mahu mencipta industri aeroangkasa melangkaui dari apa yang dilihat pada hari ini termasuk terbabit dalam pembuatan kereta aero.

 "Konsepnya sama (kereta aero atau kereta terbang) kerana industri kini sedang ke arah itu iaitu mencipta kereta terbang dengan kementerian saya akan memacu perkara ini ke depan.

"Ketika ini, syarikat seperti Aerodyne Sdn Bhd sudah agak maju (dalam pembuatan kereta aero). Kita mungkin akan melancarkannya seawal akhir tahun ini," katanya ketika ditemui BH di Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2019 (LIMA'19), hari ini.

"Ia bukan kereta terbang atau pesawat, tetapi hibrid di antara kedua-duanya. Ia mampu memendekkan lagi masa perjalanan kerana tidak perlu menempuh kesesakan lalu lintas, kos operasi yang lebih rendah dan mengeluarkan bunyi yang lebih senyap," katanya.

1 ulasan:

 1. FUYOOO YAKIN GILO BABI NNPKNYA
  JANGAN U TURN MENCIPAN AKHIRNYA
  DAH UCAP DAH TAYANG BUAT SEGERA
  BASAH LENCUN HANCING DAH TERASA


  KIKIKIKIKIKI... HAAAHH MACAI INGAT TU HUJUNG TAHUN NI LENCUN LAGI LAA NNPKNYA...


  KIKIKIKIKIKI...

  BalasPadam

Kisah gaduh-gaduh ikut skrip sempena PRK Tanjung Piai oleh D4P dan Bersatu terbongkar

Pada awal-awal perbalahan antara Bersatu dan D4P kerana mulut Ronnie Liu, bila diamati jalan cerita kedua parti ini, rupa-rupanya ada berseb...