Selasa, 16 April 2019

BURSA SAHAM MALAYSIA DINOBAT PALING TERUK DI DUNIA! SIAPA NAK JAWAB? #viralhancing

Semalam, Bloomberg telah menaikkan pangkat bursa Malaysia dari “sole loser” di Asia menjadi bursa paling teruk dalam dunia untuk tahun 2019 ini.


Bukan senang untuk menjadi nombor satu di dunia. Tahniah kepada Menteri Kewayangan kita!

Bloomberg juga berpendapat bahawa harapan untuk kerajaan PH menarik balik pelabur asing bagi memulihkan ekonomi semakin pudar setiap hari.

Manakala Bloomberg mengesahkan bahawa bursa Malaysia mencapai rekod tertinggi di bawah BN sebelum PRU14 tetapi kini sudah jatuh 14%.


Pasaran-pasaran saham di dunia sedang dalam keadaan “rally” ataupun dalam trend menaik.

Malangnya, Malaysia adalah satu-satunya negara yang mengalami kejatuhan.

Sebelum PRU14, Malaysia merupakan pasaran saham dengan tempoh lonjakan saham paling lama di dunia iaitu “world’s longest running bull market” sehingga kita capai tahap tertinggi pada awal bulan Mei sebelum PRU14.

Tapi Raykat tak suka “world’s longest running bull market” ataupun pasaran saham yang sering mencipta rekod tahap tertinggi.

Raykat lebih suka “World’s worst share market” pulak.

Di mana kata-kata pemimpin PH kata ekonomi kita semakin baik?

Benda boleh menipu, buat apa cakap benar?

12 ulasan:

  1. Mana LGE/LKS/DASAI/AZMIN/ROUGHFIZI
    /MADSABUN/TSMYASIN/LOTONG MP YG KUAT MENYALAK DLM PARLIMEN/NURUL IZAH....
    Mana? Mana? Mana depa semua?

    BalasPadam
  2. MP Lotong sudah masuk hutan berjumpa kaum kerabat...

    BalasPadam
  3. Celakalah pemimpin2 PH!!!

    BalasPadam
  4. TANGKAP ANAK CUCU MAMAK NI
    BAILOUT BILLION2 BAYAR SEMULA
    KITA KENA AJAR INI MAMAK KUTY
    22 TAUN ROMPAK NO WAY KASI HALAL SUMA...


    PUIIIII..

    BalasPadam
  5. MAMPOS LAH KO GOND END!!!

    BalasPadam
  6. dulu thn 98 kita mengalami kegawatan ekonomi yg berpunca drpd pemimpin yg korup yg mengamalkan kronisme nepotisme.. maka disalahkan soros, rakyat yg bahalol pun percaya knp singapore tak terjejas knp negara2 asia yg lain tak terjejas hanya msia,indon n thai shj yg terjejas...sapa pemimpin2 negara tersebut waktu itu..suharto dah lama kedlm, thaksin tak blh blk thai tp atuk kembali memerintah msia..sblm 98 bank dunia dah nasihat BNM jgn main forex sbb ia amat berisiko tinggi ttp biasalah atuk mana nak dgr ckp org dia rasa dia paling pandai dlm dunia akhirnya BNM rugi 30b..bila disoal jwb tak tahu tak ingat sy lupa habis cerita..sykt anak beranak rugi berbillion2 ringgit hutang bank tak blh nak byr maka disuruhnya bank merge supaya modal dpt disatukan..pergilah atuk ke singapore nak minta ehsan sbb atuk taknak pinjam imf nanti sykt anak beranak jatuh ke tangan asing katanya..singapor taknak bg pinjam sbb singapore bkn mcm rakyat msia yg blh dikelentong..maka blk lah atuk dgn dendam kesumat kpd singapore sbb taknak tlg sykt anak2 nya..disuruhnya paklah buat jmbtn bengkok paklah taknak bermusuh dgn paklah disuruh najib buat jmbtn bengkok najib taknak difitnahnya najib..skrg dah jd PM knp taknak buat jmbtn bengkok tu?jambatan yg blh menyebabkan berlaku peperangan jika dbuat spt biasalah mcm kes memali smpi skrg musa hitam jd kambing hitam.

    BalasPadam
  7. Ada group of student UM nak berforum pasal statut ROM...

    Rasanya elok student2 ni fikirkan macam mana kerajaan sekarang yg tak pandai mengurus ekonomi perlu buat..

    Buat debat dengan menteri2 PH...


    Ini lebih baik utuk negara daripada buat benda bodoh dan tak berfaedah langsung kepada negara.

    Kalau kerajaan menolak statu ROM ni pun negara tak rugi...

    Sekarang negara dah diboikot oleh pelabur asing sebab tak pandai urus ekeonomi..
    Sole losser saham di asia dan sekarang di dunia...Maluuuuu!!. Tapi PM dan menteri kewangan buat bodoh ajer....Memang bodoh atau buat2 bodoh

    Persepsi buruk ni lah yg perlu student2 ni usahakan macam mana nak kembalikan keyakinan negara luar dan pelabur asing..

    Inilah pelajar yg tak tahu priority....bodoh tak boleh diajar, pandai tak bertempat.
    Jadi lembu macam di cucuk hidung...

    BalasPadam
    Balasan
    1. NAK BELI SPENDER DAN BRA PUN MINTAK DUIT KAT MAK BAPAK....KUCING KURAP!!!


      Padam
  8. Pelabur cabut lari sebab mereka tahu kerajaan PH adalah kerajaan yang melindungi menteri kewangan yang rasuah? Tidak ada tindakan susulan dalam menyiasat kes rasuah terbesar terowong Pulau Pinang? Trend membawa keluar pelaburan ini dijangka akan berterusan selagimana kerajaan PH melindungi perasuah... Jom semua boikot kedai2, produk2 atau apa2 saja yang berkaitan dengan DAP.

    BalasPadam
  9. ASAL SI BANGKA PRINTAH EKONOMI MASALAH
    DULU PUN SAMA JUGA KEPALA PEROMPAKNYA
    SEKO DAIM 30 BILLION JUDI FOREX TADAH
    KLU 10 EKOR DAIM MME HARAMJADAH SEMUA



    .... KEPALA PEROMPAK DAH DATANG EKONOMI TUNGANG LANGGANG

    BalasPadam
  10. Membina ekonomi perlukan masa yang lama. Dibawah DAP mereka menjahanamkan ekonomi negara dalam sekelip mata sahaja. Jom semua kita pakat boikot kedai2 dan produk2 DAP.

    BalasPadam
  11. keciknya tulisan.. kami ni bukan nye semut, setting text kecik² :P

    BalasPadam

[Panas] 'Yan Ke lebih teruk tahap biadabnya lebih tinggi dari pedajal'

Isunya kurang ajar, biadab dan tiada etika, ibarat bertandang ke rumah orang, kita menari bogel pula di hadapan ruang tamu, sehingga tetamu ...