Selasa, 23 April 2019

MESYUARAT ROMBAKAN EXCO JOHOR DILAPORKAN TEGANG, PPBM BERSOLIDARITI BERSAMA TUN M #viralhancing

PETALING JAYA: Pimpinan kanan PPBM bersolidariti dengan Dr Mahathir Mohamad disebalik ketegangan antara perdana menteri dan kerabat diraja Johor mengenai pemilihan jemaah exco.


FMT mendapat tahu daripada sumber boleh dipercayai bahawa sokongan disuarakan selepas mesyuarat tergempar majlis tertinggi parti malam tadi, untuk membincangkan barisan exco baru Johor yang mengangkat sumpah di depan Sultan Ibrahim Sultan Iskandar semalam.

Mesyuarat itu, yang disifatkan sumber sebagai “sangat panas dan tegang”, dipanggil bersidang dengan notis yang singkat ekoran kebimbangan bahawa barisan exco yang diumumkan semalam tidak pernah mendapat kelulusan pimpinan PPBM.

Mereka juga mempersoalkan tindakan menteri besar Johor yang baru dilantik, Dr Sahruddin Jamal yang dikatakan tidak mengikut pendirian jemaah menteri untuk tidak merombak barisan exco sedia ada.

“Tetapi menteri besar teruskan juga rombakan itu walaupun dia sudah dimaklumkan tentang pendirian jemaah menteri dalam pertemuannya dengan perdana menteri sebelum mengangkat sumpah,” katanya.

FMT juga mendapat tahu tindakan Sahruddin itu dikritik Mahathir.

Sumber FMT

2 ulasan:

 1. KIKI BARU LANTIK JADI MB
  MB BARU DAH BUAT HAL PULAK
  AKHIRNYA KARMA FITNAH MAKAN DIRI
  LAGI X SEDAQ DIRI MAKIN NAK MATI


  KIKIKIKIKI...

  BalasPadam
 2. PANJI HITAM SUDAH BERKIBAR MEGAHNYA
  DI BRUNAI DARUS SALAM YG BERANI SKLI
  SULTAN PUN TAK TAKUT SERANGAN DUNIA
  MENYAHUT TUHAN RAB ALLAMIN YG DIJANJI


  PANJI HITAM AKAN KE MALAYSIA
  MENGHAPUSKAN PENGUASA PLURALISMA
  COMANGO PLURALIST MURTAD DURJANA
  TUNGGU MASA DI PENGGAL KEPALA


  TAKBIRRRR... PANJI PALSU TUN MAMAK AKAN KITA KUBURKAN  TAHNIAH BRUNEI .. BRAVEHART FROM.FAR EAST..

  BalasPadam

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...