Selasa, 16 April 2019

RAKYAT BERGAJI TINGGI HANYA AKAN TINGKATKAN HARGA BARANG KATA PM #viralhancing

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad mengingatkan rakyat bahawa gaji yang tinggi tanpa peningkatan produktiviti adalah sia-sia selain hanya meningkatkan harga barangan dan perkhidmatan.


Katanya, cabaran utama ahli-ahli perniagaan di negara ini pada waktu ini adalah meningkatkan produktiviti merentasi ekonomi negara.

“Standard kehidupan nasional dan keupayaan dalam mengubah Malaysia sepenuhnya kepada status negara maju akan dipengaruhi kuat oleh keupayaan kita untuk meningkatkan kadar produktiviti.

“Saya dilatih untuk menjadi doktor perubatan. Tetapi ahli-ahli ekonomi dan pemimpin-pemimpin perniagaan sentiasa mengingatkan saya mengenai kepentingan produktiviti sebagai intipati utama untuk perkembangan ekonomi,” katanya.

Beliau berkata demikian sewaktu berucap pada Majlis Konvokesyen Asia School of Business di Hotel Mandarin Oriental di sini semalam.

Yang turut hadir pada majlis itu ialah Pengerusi Bersama Lembaga Pengelola Asia School of Business, Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz serta Presiden dan Dekan pusat pengajian itu, Prof. Charles Fine.

Sumber: Utusan Online

3 ulasan:

 1. GAJI FAKE DEGREE PULUH RIBU LAGI TAK EFFEKTIF... PUNDEK LA MAMAK..!!

  SAPA TAK KENAL DAIM YANG DIAM
  BAGI SAYA 10 EKOR DAIM KATA KUTY
  SEKO DAIM FOREX 30 BILLION LEBAM
  KALAU 10 EKO DAIM HAAH LU FIKIR SINDRI

  KIKIIKIKIKI...

  BalasPadam
 2. Dari zaman PM ke 4 mmg dia pro business jer dan semua policy hanya menguntungkan org2 korporat..golongan pekerja selalu terpinggir..gaji golongan pekerja nampak naik dizaman PM 5 dan PM6..sekarang PM 7 balik semula mcm zaman PM4...rindulah lagi zaman tu..padan muka

  BalasPadam
 3. Negara maju seperti england, europe, us. . gaji lagi tinggi, tapi barang keperluan asasi seperti roti, tepung, telur, susu, sayuran, buah2an... masih murah.
  Kerajaan boleh kontrol harga barang keperluan asas.. makan. Antara hendak dengan tak hendak.
  Tak boleh buat sebab duit dlm kerajaan semua diaorg nak sapu sesama mereka.

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...