Khamis, 18 April 2019

RINGGIT MAKIN MENYUSUT, PALING TERENDAH DALAM TEMPOH TIGA BULAN #viralhancing

KUALA LUMPUR: Ringgit ditutup pada paras hampir terendah dalam tempoh tiga bulan berbanding dolar AS hari ini, dijejaskan oleh sentimen lemah terhadap unit tempatan itu susulan kebimbangan mengenai kemungkinan penyedia indeks global, FTSE Russell menurunkan penarafan bon Malaysia.


Pada 6 petang ini, ringgit susut ke paras 4.1330/1360 berbanding dolar AS daripada 4.1310/1350 yang dicatatkan sewaktu penutupan pada Selasa.

Unit tempatan itu diniagakan pada paras 4.1410/1450 berbanding dolar US pada 24 Jan, 2019.

Mengulas perkembangan itu, Naib Presiden Kanan (Pelaburan) Phillip Capital Management, Datuk Dr Nazri Khan Adam Khan, berkata kebimbangan mengenai kemungkinan penurunan penarafan itu telah mempengaruhi selera risiko pelabur selain menjejaskan sentimen kelemahan dolar AS tersebut.


Walaupun impak itu disifatkan sebagai berkemungkinan sementara, beliau sebaliknya menjangkakan aliran penyusutan ringgit itu akan berlanjutan sehingga akhir minggu ini.

Baca selanjutnya di BH online

8 ulasan:

 1. CELAKALAH ENGKAU LGE!!! Rakyat semakin menderita.

  BalasPadam
 2. BIASA LE....KERAjaan BERUK.....DAPAT MUNGE!!!

  BalasPadam
 3. BUKAN SETAKAT RINGGIT JE....SAHAM PUNDAH MERUDUM.....INGATKAN KERAP PI LUAR NEGARA ....BERTAMBAH LAH PELABURAN ASING...INI IDAK....TAMBAH JAHANAM LAGI ADE....MACAM PI MELANCONG JE!!!

  BalasPadam
 4. UNTUK PUJUK HATI KAKITANGAN AWAM....DAPAT LE BONUS CIPUT 400 HINGGIT DAN PESARA 200 HINGGIT BONUS RAYA....AWAL UMUM NAMPAK!!!!

  BalasPadam
 5. mereka sibuk nak pedajal Najib
  Allah tunjuk lagi besar masalah datang.

  BalasPadam
 6. Celaka betul cina LGE ni, habis semua melingkup, siapa2 yang melabur dalam unit trust kini setiap orang menanggung rugi berpuluh ribu ringgit... CELAKALAH ENGKAU WAHAI LGE...

  BalasPadam
 7. Jom semua kita boikot kedai2 dan produk2 DAP. Boikot juga suratkhabar the star dan malay mail, dua2 ni suratkhabar cina...

  BalasPadam
 8. makin jahanam gayanya ngan govt 1 ni...

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...