Rabu, 3 April 2019

SAYA AKAN USAHAKAN KLINIK KESIHATAN BUKA PADA HARI CUTI KATA STRERAM #viralhancing

Calon Pakatan Harapan (PH) pada pilihan raya kecil Dun Rantau, Dr S Streram mahu berbincang dengan pihak Kementerian Kesihatan bagi membolehkan klinik kesihatan di pinggir bandar itu dibuka pada hari kelepasan am.


"Kalau klinik kesihatan di bandar besar nak cuti umum tak apa. Penduduk masih boleh datang hospital berhampiran. Tapi, bandar-bandar kecil seperti Rantau kena buka setiap hari.

"Kalau di sini klinik ditutup, mereka kena pergi ke Seremban. Itu (memakan masa) hampir 40 minit. Kalau ada pengangkutan tak apa. Yang tidak ada macam mana?"

"Jadi, saya nak bincang tentang SOP (Prosedur Operasi Standard) dengan kementerian kesihatan," katanya dalam sidang media yang diadakan di hadapan klinik kesihatan Rantau hari ini.

 Terdahulu, seorang pekerja kilang mengadu kepada Streram kerana terpaksa ke Hospital Tuanku Jaafar, Seremban kerana klinik kesihatan ditutup hari ini akibat cuti sempena sambutan Israk Mikraj.

"Kalau boleh kita nak bina yang baru. Saya juga berjumpa dengan Menteri Besar untuk berbincang berkenaan tanah bagi cadangan membina klinik kesihatan yang baru," jelasnya.

Malaysiakini

2 ulasan:

  1. janji bkn semestinya ditunaikan..

    BalasPadam
  2. Bagus gak, lebih baik janji buka 24jam sehari dalam seminggu

    BalasPadam

Saya tidak bimbang beri keterangan kepada Polis, saya berhak bersuara kata Ramasamy

KUALA LUMPUR – Profesor Dr. P. Ramasamy hari ini hadir ke Bukit Aman untuk memberi keterangan berhubung dua artikel yang masing-masing disia...