Selasa, 30 April 2019

SEBAB DIA PEKAK, KATA TUN M KEPADA DR ASRI #viralhancing

KUALA LUMPUR – Tun Dr Mahathir Mohamad menyindir Datuk Dr Mohd. Asri Zainul Abidin sebagai pekak selepas Mufti Perlis itu mendakwa kedudukan Islam kini berada dalam keadaan yang tidak begitu selamat di bawah pentadbiran Pakatan Harapan (PH).

Perdana Menteri berkata, banyak perkara yang telah dilaksanakan demi Islam sebelum ini yang tidak disedari oleh Mohd. Asri.“Sebab dia pekak. Kalau dia boleh dengar, kita buat macam-macam untuk orang Islam, dan agama Islam. Tetapi dia tidak dengar,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas Majlis Makan Malam Gala Triennial & Malam Anugerah 2019 di Hotel Istana di sini malam ini.

Turut hadir isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad.

Dr Mahathir diminta mengulas kenyataan Mohd. Asri hari ini yang mendakwa kedudukan Islam kini berada dalam keadaan yang tidak begitu selamat di bawah pentadbiran Pakatan Harapan (PH).

Mohd. Asri berkata, realiti politik pada hari ini membiarkan umat Islam dibuli.

Beliau berkata, pelbagai kenyataan yang dibuat oleh yang dibuat oleh individu-individu yang berada dalam kerajaan hari ini yang menghina umat Islam dan menimbulkan ketegangan kaum, mereka hanya dipanggil untuk beri keterangan.

Malah ramai yang menghina Nabi Muhammad dan mempersenda ajaran Islam, juga hanya dipanggil memberikan keterangan. – MalaysiaGazette

1 ulasan:

 1. NANGOI TUA KATA PEKAK BADAK
  SIBADAK KATA NANGOI MUDAH LuPA
  KIKI DUA DUA MME PEKAK BADAK HAPRAK
  DAH TERLAMBAT UTURN DNG NANGOI PEKAK


  KIKUKIKI.. NANGOI MUDAH LUPA VS BADAK PEKAK  KIKIKIKI... UTURN WALAU DAH TERLAMBAT MME PEKAK BADAK LA TUH

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...