Rabu, 8 Mei 2019

BENARKAH PH TETAP MENJADI PILIHAN RAKYAT KETIKA INI? #viralhancing

Pemahaman tentang politik sengaja mencipta masalah (tahun pertama) dan untuk diberikan segalanya macam-macam kepada rakyat bila PRU15 hampir tiba ? (tahun ke3-5).Fasa 1

Kita ketahui bahawa setelah setahun PH memerintah, segala perkara tentang ekonomi Malaysia ibarat disengajakan menjadi teruk, hanyut serta tidak berkemampuan.

Harga barang yang melambung tinggi, peluang kerja yang tipis disamping ramai terpaksa diberhentikan kerja kerana kerajaan PH ingin berjimat.

Rakyat makin tertekan dan sangat geram dengan keadaan ini.

Dengan kerajaan sengaja membuat perkara luar norma ikut suka, sebagai contoh ingin menandatangani ICERD dan Statut Rome.

Harga sawit, getah merudum, ringgit jatuh dan saham juga jatuh, malah pelaburan semakin jauh dengan Malaysia.

Fasa 2.

Kerajaan mungkin memperbetulkan apa yang berlaku, bantuan mungkin sikit demi sedikit disalurkan untuk menjaga kembali hati rakyat, terutama orang Melayu yang kita tahu mudah lembut dengan kebaikan yang diberi.

Bantuan dikatakan akan lebih dari Kerajaan BN dahulu. Segala apa sahaja nampaknya mungkin menarik.

Malah menjaga hati orang Melayu dengan ajen-ajen kedamaian tertentu membawa perubahan positif sebenar untuk fasa menuju PRU15.

Peralihan kuasa berlaku dengan baik, Anwar akan menjadi PM ke 8.

Fasa 3 (Terakhir)

Fasa ini cukup getir, sekiranya Anwar tidak berjaya menawan hati-hati orang Melayu yang luka, tidak pasti sumbangan Mahathir ketika itu untuk membantu Anwar supaya PH kembali gah kepada rakyat.

Mungkin harga sawit getah kembali melambung, Ringgit kembali naik, pelaburan semakin menaik, rakyat sudah tidak terbeban ketika Fasa ke 3 itu dirancang dengan rapi.

Bantuan kepada rakyat digandakan, malah status Harimau Asia diakui pada ketika itu.

Maka PRU15 rakyat lembut hati menyokong PH kembali.

Target kemenangan besar diutamakan.

Kesimpulannya.

PH dalam keadaan terdesak yang strateginya salah. Sepatutnya tahun pertama pemerintahan adalah fasa menawan hati rakyat yang mengundi mereka bukan menganiaya pengundi majoriti iaitu Melayu.

Walaupun Fasa ke 2 dan 3 untuk lembutkan hati rakyat. Tidak pasti rakyat tetap akan mengundi mereka atau tidak mungkin rakyat ingin PH memerintah selepas PRU15 nanti.

Terpulang untuk majoriti rakyat. Bak kata orang buat apa percaya kalau sah menipu.

*Segala penulisan diatas adalah imiginasi penulis semata-mata ia tidak ada kena mengena dengan hidup ataupun yang mati.

1 ulasan:

 1. ANTONI LOKE KASI PAKAI CEMIN GOLAP
  POLIS PULAK TAK BENAR KETE BERTINTET
  RAKYAT NAK IKUT SAPO PUNYO CAKAP..?
  INI KERAJAAN MCM GAMPANG PANTET..!!  KIKIKIKI... SUMA ORANG BOLE BUAT KEPUTUSAN ATOK BAGI MARKAH 5/10 .. MARKAH UNTUK ATOK SEBUKU ROTI ..  KIKIKIKI...

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...