Khamis, 9 Mei 2019

DEKLARASI RAKYAT 2.0 : SATU JUTA TANDATANGAN MOHON PERDANA MENTERI DIPECAT #viralhancing

KUALA LUMPUR 9 Mei - Satu gerakan yang diwujudkan bagi mengumpul sejuta tandatangan untuk dipersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah memohon perkenan memecat Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dijangka dapat dicapai dalam tempoh enam bulan lagi.

Gambar - Utusan On9

Ketua Sekretariat Gerakan Rakyat Bebas, Mohd. Khairul Azam Abdul Aziz menjelaskan, gerakan menerusi Deklarasi Rakyat 2.0 itu dilakukan kerana Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri dilihat telah gagal memastikan kerajaan Pakatan Harapan (PH) memenuhi janji manifesto yang dilakukan semasa kempen Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) lalu.

Selain itu, Mohd. Khairul Azam malah mendakwa Dr. Mahathir telah melanggar sumpah memegang rahsia dan taat setia untuk mempertahankan Perlembagaan Persekutuan yang telah diikrarkan semasa mengangkat sumpah menjadi Perdana Menteri.

“Terdapat tiga situasi di mana Dr. Mahathir telah melakukan kesalahan melanggar sumpah jawatan beliau. Kesalahan pertama dilakukan pada 29 November tahun lalu apabila Perdana Menteri telah mengelirukan Seri Paduka dengan menghantar representasi mengandungi kesilapan kenyataan untuk menubuhkan tribunal Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bagi memecat enam orang ahli SPR sedangkan faktanya mereka telah meletak jawatan.

“Kesalahan kedua pula apabila kerajaan menandatangani instrumen meratifikasi Statut Rom, 4 Mac lalu tanpa mendapat perkenan Majlis Raja-Raja terlebih dahulu di samping bertindak tidak mengikut Perlembagaan Persekutuan apabila membantah proses rombakan Exco Kerajaan Negeri Johor sedangkan beliau tiada kuasa langsung menentukan perkara tersebut,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

9 ulasan:

 1. BUAT DAN SEGERAKAN BIO ATOK SEDAK
  RAYA KASI UP VIRAL DIKAMPUNG TUHH.!
  KITA KASI UP DEKLARASI BIO GEMPAK
  GERENTI 2 JOTA UP DLM MASA SEMINGGU


  BULAM PUASA NI JUGAKK MAKE SURE SEBELUM RAYA BUAT DEKLARASI ...!!

  KASI AJAR INI SI FITNAH KEPALA PEROMPAK..

  BalasPadam
 2. mohon bossku turun bazar ramadhan kg baru dan bazar ramadhan di pasar rabu Kedah dan tempat lain di Johor sewaktu dengan nya tempat favoraite atok
  kau...!!


  ... mohon aturkan segera bossku melawat bazar ramadhan Kg Baru...!!

  BalasPadam
 3. Mohon boss ku buat lawatan dan ziarah di bazar bazar ramadhan terutama di Bazar Kg Baru (tempat kesukaan atok fitnah) Bazar di Johor di Pasar Rabu Kedah ,Langkawi dan tempat strategik yg lain yang sesuai... Mohon juga Bossku buat lawatan di Bazar Darataran Merdeka yang sudah berpindah dari Jalan TAR dan Masjid India KL dengar khabar tempat baru Dataran tiada samubutan lansung di sana. Jalan TAR dan Masjid India sudah tiada sambutan disebabkan laluan awan di sekat dan parking kereta pun sudah tiada lagi. Kawasan masjid india seperti padang jarak padang tekukur sekarang....!!


  Mohon atur dan segrakan lawatan Bossku di tempat strategik sempana Ramadhan ini...

  mohon VIRALKAN...!!  dan yang ini tragedi malang umat islam jalan TAR dan Masjid India

  Ada suatu agenda bila parking kereta ditutup di sekitar jalan masjid india yg mana 99% di Jln Masjid India beragama Islam (Melayu mamak indon acheh dll) untuk melingkupkan perniagaan mereka. Bila peniaga rugi senang puak sepet ni masuk dan kuasai kawasan strategik ini...Kenapa Petaling Street Jalan Alor dan Bukit Bintang tak buat sekali...???


  mohon VIRAL kan...!!

  BalasPadam
 4. kasi up sikit blogger tokgajah46.blogspot.com blogger mme bertelor... telor blogger ni ok tak labuh apatah lagi tak labuh diclamping topdog

  Aljubori mme banduan liwat..!!

  Dulu Selamatkan Malaysia lepas ni Selamatkah Jantan Malaysia

  BalasPadam
 5. FUYOO ATOK DAH MULA JUAL ISLAM
  FITNAH GAMPANG KAU JANGAN DILUPA
  ITU SUMA GORENG TEMBERANG LA BANGANG
  DAH GORENG ISLAM PASTU JUAL AIR MATA


  MACAI PUN KATA KAROMAH ATOK KAU LAGI..


  PANTEKKKK LA ...

  BalasPadam
 6. DAH JUAL ISLAM DAN AIR MATA
  ANAK PEMPUAN COMANGO ANUTANYA
  ISLAMKAN DULU ANAKCUCU ATOK YAA..!!
  KAROMAH LAGI TU KATA CAI BODO GILA


  TAK PAYAH CAKAP PASAL ISLAM SSGT KALAU ANAK CUCU PEJUANG LGBT GAY DAN COMANGO PLURALIS MURTAD

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...