Ahad, 5 Mei 2019

PH Tidak Akan Mungkir Janji kata Kok Wai #viralhancing

Penulis perhatikan sahaja pemimpin PH terutama DAP jadi tidak keruan bila UMNO PAS bekerjasama.

Apalah yang nak dirisaukan, kata PH tu kan kuat, hebat, tak rasuah, juara rakyat dan macam-macam pujian melambung sejak mereka berkuasa setahun yang lalu.

Gambar sumber - Malaymail

PH  Tidak Akan Mungkir Janji kata Kok Wai

SHAH ALAM: Pentadbiran Pakatan Harapan (PH) akan tetap menunaikan janji manifesto meskipun terpaksa mengharungi pelbagai rintangan kerana ia sebahagian daripada perjuangan pelaksanaan kata-kata.

Pengerusi DAP, Tan Kok Wai, berkata segelintir pihak ketika ini memainkan persepsi, kononnya PH tidak menunaikan janji dengan memanipulasi hakikat mengenai hutang besar yang terpaksa diwarisi kerajaan.

“Perlu diakui juga bahawa janji kempen pilihan raya mudah diucapkan, kadangkala sukar untuk dilaksanakan, lebih-lebih lagi mengambil kira situasi kewangan semasa negara.

“Ingin saya tegaskan, menerusi pentadbiran PH, janji tidak akan tinggal janji, ia akan tetap ditunaikan meskipun apa jua rintangan yang terpaksa dihadapi,” katanya pada ucaptama sempena Persidangan DAP 2019, di Pusat Konvensyen IDCC, di sini, hari ini.

Yang turut hadir, Ketua Umum Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim; Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH), Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Datuk Marzuki Yahya.

Kok Wai berkata, pemimpin UMNO dan PAS terus menangguk di air yang keruh dengan mempergunakan sentimen kaum serta agama sebagai senjata, selain memainkan persepsi bahawa kerajaan PH tidak berpegang pada janji.

Bagaimanapun, katanya, pemimpin kedua-dua parti itu tidak berani untuk bercakap mengenai pembanterasan rasuah kerana ia akan dilihat seakan meludah ke langit, akhirnya jatuh ke muka sendiri.

“Perjuangan DAP tidak mengenal warna kulit dan agama, apatah lagi wilayah. Buktinya ialah menerusi pembentangan usul pindaan Perlembagaan bagi mengembalikan status rakan kongsi Sabah serta Sarawak.

Baca Seterusnya BHonline

1 ulasan:

 1. RAMADHAN PERTAMA DNG KJAAN FITNAH
  KENCING HANCING LOKOS MASIH TERASA
  LEPAS RAYA SERAH KUASA HARAMJADAH
  SMPI PRU LA NNPK MANDI KENCING SUMA


  KIKIKIKI... SELAMAT SAMBUT PUASA WALAU LOKOS KENA KENCING...


  MAAP ZAHIR BATIN... KIKII

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...