Jumaat, 21 Jun 2019

ISU TENDER KUTIPAN SAMPAH - CEO ENVIRONMENT IDAMAN GAGAL DIHUBUNGI


Pihak media dikatakan gagal menghubungi Ketua Pegawai Eksekutif Environment Idaman Sdn. Bhd., Mhd. Saiful Anuar bin Zainal bagi mendapatkan penjelasan berikutan tular satu memorandum tentang penyelewengan pemberian tender kutipan sampah di negeri Kedah.

Memorandum yang tular itu mendakwa berlaku salah guna kuasa melibatkan pihak pengurusan tertinggi syarikat Environment Idaman Sdn. Bhd. bagi membolehkan syarikat-syarikat baru mendapat kontrak kutipan sampah tanpa kriteria-kriteria yang telah ditetapkan.

Menurut jurucakap kumpulan kontraktor Bumiputera yang menyediakan memorandum itu berkata, pihaknya telah menyerahkan memorandum bantahan kepada Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad agar Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bertindak segera membuat siasatan penuh terhadap penyelewengan pemberian tender kutipan sampah di negeri kedah itu.

Turut disenaraikan dalam memorandum itu adalah syarikat-syarikat yang menerima tender kutipan sampah namun dikenalpasti tidak memiliki aset dan kelengkapan untuk menjalankan kontrak kutipan sampah.

1 ulasan:

  1. Dpt tender tak ada kelengkapan. Nak sub la tu. Duit mudah pd kroni.

    BalasPadam

Sabah akan jadi negeri terkaya di Malaysia kata PM

KOTA KINABALU: Dr Mahathir Mohamad berkata Sabah bakal mendapat manfaat besar daripada sektor minyak dan gas, dan menepis dakwaan ia negeri ...