Jumaat, 28 Jun 2019

SAYA MINAT WATAK THANOS, SEBAB DIA GARANG KATA TUN M #viralhancing

KUALA LUMPUR – Di sebalik kesibukan menguruskan pentadbiran negara pada usia 93 tahun, Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad rupanya mempunyai citarasa komik tersendiri yang menjadi kegemaran beliau.

Gambar sumber FMT

Pemimpin yang masih segak dan sihat itu kelihatan teruja menyingkap setiap karakter kegemaran beliau dalam filem-filem adiwira Marvel Studios.

Ditanya watak adiwira yang menjadi kegemaran beliau, Dr Mahathir dengan nada penuh teruja berkata: Thanos..sebab dia besar…ada kapak..sangat garang.”

Beliau berkata demikian ketika ditemui wartawan di Pavilion Bukit Bintang selepas melancarkan Pameran marvel Studios 10 tahun Peringatan Adiwira petang tadi.

Ditanya mengenai keterujaan beliau dengan teknologi terkini perfileman yang digunakan dunia hiburan sehingga memikat hati rakyat, katanya, ramai dijangka datang menyerbu ruang pameran Marvels.

“Saya rasa ramai juga akan datang melihat pameran ini sebab dia luar biasa.

“Biasanya mereka lihat karakter ini dalam filem, sekarang boleh tengok dalam 3 Dimensi (3D) ‘real life’.

“Lagipun dulu kalau nak buat filem kartun kena lukis dengan tangan.. sekarang tak payah, pakai animation (animasi) sahaja,”katanya lagi.-MalaysiaGazette

Tiada ulasan:

Catat Komen

[Gempar] DAP pecat Adun Malim Nawar

 DAP hari ini memecat salah seorang wakil rakyatnya di Perak. Dalam kenyataan dikeluarkan hari ini Pengerusi Jawatankuasa Disiplin DAP Ch...