Ahad, 7 Julai 2019

ANWAR DAN MAHATHIR SEDANG BERPERANG SAMA SENDIRI TANPA KITA SEDAR?

Mahathir sedang menyusun, Anwar juga sedang menyusun, malah susunan Anwar dikatakan agak kukuh berbanding Mahathir?

Adakah berlaku undi tidak percaya? Sebab Anwar pernah buat perangai begini terhadap Pak Lah.

Siapa ingat 16 September 2008?

Jadi pendapat penulis, cepatlah melungkup PH ni, nyawa tak lama.


DS Anwar Ibrahim dan Tun Mahathir saling Sabotaj

7hb Julai 2019
Oleh: Pena MZR

DS Anwar Ibrahim hanya kurang 3 kerusi lagi bagi membolehkan beliau melakukan "vote no confidence" kepada Perdana Menteri ke-7. Pertembungan kali ini menyaksikan DS Anwar atau Tun Mahathir masing2 telah bersedia untuk ke penjara, yang tewas akan jadi abu. Ternyata strategi mereka berdua gagal menarik sokongan DS Zahid Hamidi dan TGHH. Percaturan yang mereka mainkan untuk meraih sokongan hanya berlegar di dalam ruang parti2 komponen PH sahaja.

Sumber dalaman DS Anwar Ibrahim memberitahu "mood" mereka berada di situasi bersedia mendedahkan 6 Kotak dokumen yang mengandungi rahsia terperinci skandal Tun Mahathir yang berlaku sejak lebih 20 tahun lalu seperti projek MOIC, KLCC, KLIA, bailout syarikat perkapalan Mirzan's, skandal kerugian forex Bank Negara, Perwaja, PKFZ dll sekiranya perlu. Pendedahan ini sudah pasti cukup untuk menghantar Tun Mahathir ke penjara. DAP juga terpaksa mengeluarkan dana untuk membantu Anwar Ibrahim jatuhkan Tun Mahathir.

Sejak DS Azmin Ali terpalit skandal semburit, Tun Mahathir kini banyak bergantung harap kepada Penguatkuasaan undang2. Tun sekali lagi akan gerakkan PDRM dan SPRM untuk membantunya menyekat kemaraan DS Anwar Ibrahim.

1.
https://anotherbrickinwall.blogspot.com/2019/07/anwar-ready-to-meet-agong-with-enough.html?m=1

2.
https://www.malaysia-today.net/tag/anwar-ibrahim/

Tiada ulasan:

Catat Komen

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...