Isnin, 5 Ogos 2019

AGONG TURUN DARI KENDERAAN RASMINYA UNTUK BERTANYA KHABAR MANGSA KEMALANGAN

PETALING JAYA: Yang di-Pertuan Agong ke-16 Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah sekali lagi turun dari kenderaan rasminya untuk bertanya khabar mangsa kemalangan di ibu negara.


Menerusi video Instagram Istana Negara, kelihatan Sultan Abdullah diiringi beberapa pegawainya mendekati seorang wanita, mangsa kemalangan melibatkan beberapa buah kenderaan di susur berdekatan Istana Negara di Jalan Tuanku Abdul Halim.

Selepas bertanya khabar mangsa, baginda yang dalam perjalanan ke program istana, meneruskan perjalanannya ke majlis tersebut.

“Dalam perjalanan ke Program Pameran Raja Kita di Muzium Diraja, Yang di-Pertuan Agong menuruni kenderaan rasmi gaginda untuk memeriksa keadaan dan bertanya khabar kepada pemandu kereta yang terlibat dalam kemalangan di jalan susur dari pintu utama Istana Negara ke Jalan Tuanku Abdul Halim.

“Baginda kemudian meneruskan perjalanan ke Muzium Diraja untuk merasmikan Pameran Raja Kita. Daulat Tuanku,” menurut kiriman Instagram Istana Negara.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut ditonton lebih 20,000 dan menerima pelbagai komen.

Terdahulu, Sultan Abdullah pernah menghulurkan bantuan kepada mangsa kemalangan jalan raya di Putrajaya.

Mangsa kemalangan yang juga dikenali sebagai Jasliza Jamil bagaimanapun tidak mengalami kecederaan yang serius.

Dalam komen menerusi Instagram, ramai yang memuji baginda dengan menyatakan “Sultan berjiwa rakyat”.

Sebelum ini, tular di media Baginda beratur membeli makanan di sebuah restoran makanan segera selepas solat jumaat di Kuantan.

FMT

Tiada ulasan:

Catat Komen

Melampau tuduh Umno derhaka kepada Raja, adakah Annuar memang berniat jahat?

 Annuar Musa menuduh Umno menderhaka kepada Yang di-Pertuan Agong. Tuduhan itu dinyatakan dalam suratnya kepada Setiausaha Agung Umno. Annua...