Isnin, 19 Ogos 2019

DAP BUKAN ABANG BESAR DALAM PH KATA GUAN ENG

PETALING JAYA: Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng menafikan parti itu adalah “kingmaker” seperti yang didakwa bekas perdana menteri Najib Razak.

Lim berkata dakwaan itu jelas terbukti apabila DAP gagal meyakinkan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad supaya menutup kilang pemprosesan nadir bumi itu di Gebeng.


“Bekas perdana menteri Najib Razak mendakwa DAP merupakan ‘kingmaker’ dalam Pakatan Harapan (PH), di mana menteri DAP yang dilantik menyebabkan peningkatan dalam ketegangan dalam kalangan orang Melayu.

“Penipuan sebegini daripada Najib serta-merta didedahkan apabila DAP tidak berjaya meyakinkan perdana menteri menutup kilang memproses nadir bumi Lynas.

“Tetapi (DAP) akan terus berusaha meyakinkan perdana menteri untuk memahami keresahan tulen yang dinyatakan pejuang alam sekitar,” katanya dalam satu kenyataan.

Semalam, Najib mendakwa DAP merupakan “kingmaker” selepas PH berjaya merampas kerajaan dari Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Katanya, sebelum PRU14, pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang mencadangkan penguasaan PH di Putrajaya dapat dicapai melalui rampasan 10 hingga 15% daripada undi Umno.

Najib berkata maklumat tersebut diperolehi daripada pemimpin yang dahulunya pernah bersama Mahathir ketika menentang Umno, dan kini pemimpin yang tidak dinamakan itu merupakan salah seorang teman rapatnya.

Minggu lalu, Putrajaya mengumumkan lesen operasi Lynas dilanjutkan, tetapi tempoh itu dipendekkan kepada 6 bulan berbanding kebiasaan 3 tahun.

Lesen operasi Lynas akan tamat pada 2 September ini dan kilangnya di Gebeng, Pahang menjadi punca kontroversi sejak 2012 disebabkan pelupusan sisa radioaktif tahap rendah, dengan kumpulan pencinta alam sekitar, ahli politik PH dan masyarakat setempat mengadakan bantahan atas alasan kesihatan.

FMT

2 ulasan:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam
 2. Abah nak tanyo nihh..

  sapo bole jawab abah bagi adiah..!!

  Mano lagi 'POWER' kuasa di Mesia pasal pelajaran Jawi

  i. PIBG
  ii. Aljubori
  iii. Mazlee
  iv. Tun Mahathir
  v. Tokong

  A. i dan v
  B. ii dan iii
  C. ii dan iv
  D. iii dan iv
  E. ii, iii dan iv

  BalasPadam

Muhyiddin sudah jadi seorang diktator dakwa Tun M

 KUALA LUMPUR Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator. Menur...