Khamis, 29 Ogos 2019

ORANG UMNO DIPELAWA MASUK BERSATU KATA PM

PUTRAJAYA 29 Ogos- Pemimpin UMNO yang sudah keluar parti dan menjadi wakil bebas kini boleh menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).


Pengerusi Bersatu, Tun Dr. Mahathir Mohamad bagaimanapun berkata, pelawaan berkenaan hanya untuk pemimpin yang tidak mempunyai masalah

“Kalau mereka yang ada kes mahkamah kita tidak dapat terima, hanya mereka yang tidak terlibat sahaja diterima,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Terdahulu, Dr. Mahathir mempengerusikan Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) PPBM di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini, hari ini.

Ditanya mengenai jumlah pemimpin UMNO yang dijangka akan menyertai Bersatu, Dr. Mahathir memaklumkan Bersatu tidak mempunyai sebarang anggaran.
“Kita tidak tahu berapa ramai, di Sabah hampir semua pemimpin UMNO. Ada ahli Parlimen dan juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN),” katanya.

Selain itu katanya, bekas pemimpin UMNO juga turut dibenarkan untuk menjadi calon dalam pemilihan Bersatu pada tahun hadapan.
Sementara itu, Dr. Mahathir berkata, Bersatu juga berpandangan banyak kesalahan yang dilakukan oleh UMNO ketika ini tidak diambil tindakan sewajarnya oleh pihak berkuasa.

“Dahulu semasa saya jadi Presiden UMNO, ada tiga cawangan tidak buat mesyuarat dan parti itu diharamkan. Kita sedar sebelum ini parti kita juga turut diharamkan.

“Sekarang saya nampak seolah-olah, UMNO banyak buat salah tetapi masih diterima dan tidak dibatalkan pendaftaran. Kita tidak desak tetapi hanya beri pendapat,” katanya.-UTUSAN ONLINE

3 ulasan:

 1. YOU IN THE POWER NOW KUTTY
  SO HARAMKAN UMNO THAT'S ALL..
  ACAH POWER AT LAST BIG POWER IS PIBG
  FUCK YOU LAH SI RENTA BAHLOL..  #paskanada

  BalasPadam
 2. BAPAK GADAI NEGARA
  ANAK PEREMPUAN GADAI AKIDAH

  PERMOHONAN [email protected] GEREJA DITOLAK
  ABAH GADAI NEGARA ANAK GADAI AKIDAH
  APAK PM ANAK CUCU KAYA LAGI BANYAK
  MACAI PUN TERKINJA MACAM HARAMJADAH.

  Dalam hiruk pikuk dengan isu Zakir Naik, Jawi, Dong Zong serta beberapa isu lagi, terkini, penulis " drama" Mahathir, Clare melalui "bom" hidrogennya, tanpa sedar telah menelanjangkan anak Mahathir, Mukhriz aka MB Kedah kini, tentang penglibatannya dalam isu pemilikan 1000 hectre konsensi balak di Sarawak ,diwaktu Dr Mahathir adalah Perdana Menteri ketika itu.
  Alasan beliau bila ditanya , "itu kisah lama dan dah lupa nama syarikat"
  Peergh...bapak Perdana Menteri anak dapat balak ribu ekar . waktu bapa berkuasa", kaya..kaya..kaya..
  Patutlah..anak anak semua berstatus " billionair",.atas usaha sendiri..bukan atas tangan bapak.

  Dalam diam tak diam,.yang Mahathir kena terbang sana terbang sini..tup.tup..Syarikat majoriti milik Mukhriz , Mukhriz lagi!!! la tak da orang lain lagu ke??? Syarikat yang diurus abangnya, Mukhzani bakal mengaut RM21 billion kontrak dalam pembekalan fibre optik melalui syarikatnya Opcom..milik Mukhriz laki.bini..

  peergh..

  Double Billionair is on the way...
  Cos" "I did it my way" ..lirik lagu favourite Mahathir..

  ADO SEKO MACAI HAFAL LAGU ATOK FITNAH 'MY WAY'
  HAFAL LIRIK LAGU ATOK MINTAK ZAKIR NAIK GO AWAY
  ALLAH KAT ARASH TRUS TUDUH WAHABI WALAYEYY..!!
  DEYY INI TAMBI NAMA JON DOE YENNADEYYY..!!

  PODAHHHH CITTTT...!!

  Siapakah yang diselamatkan Mahathir kini??

  Rakyat???

  Nampaknya negara semakin miskin tetapi anak Mahathir bertambah kaya.

  Kalau era Najib dulu hanya Najib seorang saja yang " Cash is King" tetapi kini nampaknya. family Mahathir pula dah jadi King is Cash...

  #POPCORNTAMBAHDANTEPUK

  BalasPadam
 3. Cucu saudara atok dilantik jadi Pengerusi PNB...

  Peerghh trpukk..Atok kata dia tak tahu cucu jadi Pengerusi PNB

  Itu memang jawapan standard atok..!!

  Permodalan Nasional Berhad (PNB) enggan mengulas isu pelantikan Jalil Rasheed, presiden dan ketua pegawai eksekutifnya yang baharu.

  “Tiada sebarang kenyataan daripada PNB,” kata jurucakap institusi pelaburan itu.

  Pelantikan Jalil yang menggantikan Datuk Abdul Rahman Ahmad mengejutkan dan ia menjadi persoalan kerana Jalil lebih berpengalaman di luar negara berbanding di dalam negara.
  Jalil, 38,adalah Ketua Pegawai Eksekutif Invesco bagi operasi di Asia Tenggara.

  BalasPadam

Najib balun lagi dan lagi kerajaan PN, Sektor perkilangan, pembinaan dibenar beroperasi punca kes Covid-19 naik

 KERAJAAN sepatutnya menjangka lebih awal untuk menyekat operasi sektor perkilangan dan pembinaan sebelum pelaksanaan Perintah Kawalan Perge...