Isnin, 26 Ogos 2019

VIRAL PAUL YONG MATI PUCUK IALAH BERITA PALSU #viralhancing

Berita screen shot yang bertebar di media sosial mengatakan Paul Yong mati pucuk, tidak mungkin melakukan rogol adalah palsu.

Memang lucu juga bila tiba-tiba berita itu keluar diportal DAP sendiri, memang lucu bila kononnya nak lepaskan diri, sanggup mengatakan diri sudah tidak mampu dari segi seksual, iaitu mati pucuk.

Memang rare cerita mati pucuk ni.
Gambar sumber Malaymail

IPOH –  Berita yang mendakwa Exco Perak, Paul Yong Choo Kiong mengalami masalah mati pucuk atau “alat kelamin tidak berfungsi” dalam laporan perubatan adalah tidak benar.

Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming berkata, sebaran gambar mengenai dakwaan itu merupakan berita palsu.

Beliau yang dipetik Kwong Wah Yit Poh juga membidas pihak tidak bertanggungjawab yang melakukan perbuatan hina dan jahat melalui fitnah.

Penasihat DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham pula berkata, berita tidak harus dihasilkan hanya menggunakan sekeping gambar yang tidak disahkan kesahihannya.
Choo Kiong mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen atas tuduhan merogol pembantu rumahnya.

Pada 8 Julai lalu, seorang pembantu rumah warga Indonesia berumur 23 tahun membuat laporan polis mendakwa dirogol Choo Kiong di rumah majikannya. – MalaysiaGazette

Tiada ulasan:

Catat Komen

Melampau tuduh Umno derhaka kepada Raja, adakah Annuar memang berniat jahat?

 Annuar Musa menuduh Umno menderhaka kepada Yang di-Pertuan Agong. Tuduhan itu dinyatakan dalam suratnya kepada Setiausaha Agung Umno. Annua...