Jumaat, 13 September 2019

Jangan berjuang sebab nak kaya, guna kuasa, wang dengan Bersatu kata Tun M

SHAH ALAM: Pemimpin PPBM diingatkan supaya tidak mengamalkan perjuangan berkiblatkan” wang dan kuasa jika mahu kekal lama berkuasa di Putrajaya.


Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad mengulangi peringatan itu sambil memaklumkan pemimpin dan ahli parti perlu menjadikan perjuangan parti berteraskan semangat kebangsaan dan bangsa.

“Kita tidak akan guna duit, kita bergantung kepada semangat kebangsaan, bangsa kita, untuk meraih sokongan rakyat, bukan kerana kirta tabur duit kepada mereka,” katanya ketika berucap sempena majlis sambutan ulang tahun ke-3 PPBM di Dataran Shah Alam. malam ini.

Katanya, PPBM perlu menjadikan kekalahan Barisan Nasional (BN) sebagai pengajaran berikutan tamak mengejar kuasa dan wang setelah diberi mandat lebih 60 tahun sebagai pemerintah.

“Kemenangan kita kerana parti lawan kita sudah ditolak rakyat. Parti yang kita kalahkan adalah parti yang memerdekakan negara dan mentadbir negara begitu lama.

“Walaupuan jasanya terpaksa diakui, tetapi hakikatnya rakyat tidak lagi suka kepada parti itu. Kenapa parti yang begitu popular dulu, yang begitu disayangi rakyat sekarang ditolak rakyat? Ini kerana mereka berjuang bukan untuk negara dan rakyat, tetapi berjuang untuk diri sendiri,” katanya.

“Sedikit demi sedikit pegangan mereka (Umno) kepada perjuangan asal sudah berkurang, sudah dilupakan sehingga selepas 60 tahun berlalu, mereka berpendapat perjuangan bukan lagi untuk rakyat, tetapi untuk kekayaan diri.

“Saya peringatkan, parti kita baru 3 tahun, mungkin kita belum lupa akan perjuangan, tetapi kalau tidak diberi peringatan besar kemungkinan kita akan jadi seperti parti yang kita kalahkan (Umno) kerana lupa perjuangan. Kalau kita lupa perjuangan, kita juga akan ditolak,”katanya.

Turut hadir semua pemimpin kanan PPBM dan beberapa orang pemimpin parti komponen PH dari Amanah, PKR, DAP dan Warisan.

FMT

1 ulasan:

 1. MEME PANTEK SUNGGUH HARAMI PUNYA MAMAK
  DLM KJAAN PH SAHAM OPCOM ANAK JDI PENYAMUN
  SEDAP BONTOT MULUT NAK TUDUH ORANG TAMAK
  KO MAMPOS JER ANAKCUCU KAU JADI BAHAN KENA BALUN

  #[email protected]

  BalasPadam

Suhakam: Vaksin percuma perlu rangkumi banduan, warga asing

 Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) menggesa kerajaan memberikan vaksinasi percuma kepada golongan rentan serta mereka yang berada dala...