Isnin, 30 September 2019

Jangan sampai peristiwa 1998 berulang kata Khairuddin, macam ugut sahaja pentaksub Tun M ni

Adakah benar diperkatakan cakap-cakap yang sahih, keretakan dalaman dalam Pakatan Harapan memang sedang berlaku, PKR pro Anwar Ibrahim sudah nampak, gerakan Mahathir yang terang-terang tidak akan memberikan dengan mudah jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim.

Mahathir diikutkan mana nak percaya dengan Anwar, dia berbaik pun sebab nak gunakan PKR, bila dah berjaya tawan Putrajaya, janji-janji seronok sahaja nak pegang jawatan dua tahun, realitinya Mahathir nak pegang sampai dia puas jawatan tu.
Masih nak percaya Mahathir? Bodohnya PKR membiarkan sahaja keadaan ini berlaku, suara Syed Husin tu hanyalah bibit manja kritik keras terhadap Mahathir, yang pemimpin lain semua telurnya kena pegang, almaklumlah jawatan dah sedap-sedap, kenyang bila dah jadi kerajaan kan.

Persoalannya, adakah PKR sebenarnya yang diambang perpecahan yang teruk dan Anwar bakal terjerumus dilembah paling tidak berguna kerana dipermainkan Mahathir buat kali keduanya.

Cuma nak beritahu, kalau anak jantan, baik lawan balik apa kenyataan Khairuddin ini, sebelum terkena dan terhina. Itupun kalau PKR ada kejantanan. Kalau adalah.
Jangan jadikan peristiwa hitam 1998 berulang - Khairuddin bidas Syed Husin

Khairuddin Abu Hassan yang merupakan penyokong kuat Dr Mahathir Mohamad hari ini mendakwa Presiden PKR Anwar Ibrahim tidak layak memimpin negara dan mencadangkan akan berkempen untuk menghalang kebangkitan politik MP Port Dickson itu.

Beliau berkata demikian sebagai maklum balas terhadap pemimpin veteran PKR Syed Husin Ali yang mengkritik Dr Mahathir kerana tidak meletakkan komitmen terhadap pelan peralihan kuasa yang jelas dan mempertikaikan sekiranya pemimpin PH sudah tidak lagi mampu untuk membantah perdana menteri.

"Saya nak ingatkan puak-puak bangang dalam PKR agar jangan keterlaluan. Tolong jangan terlalu kurang ajar.

"Hakikatnya, Anwar Ibrahim tidak layak untuk memimpin bangsa, agama serta tanahair.

"Buat masa ini saya hanya ingin buat kenyataan ini secara umum. Tunggu masa ketika yang sesuai kemungkinan saya akan tampil untuk terangkan kepada keseluruhan rakyat Malaysia mengapa Anwar Ibrahim tidak boleh diberi ruang untuk memimpin ummah di tanahair kita," katanya dalam suatu kenyataan hari ini.

Khairuddin ialah penyelaras Deklarasi Rakyat yang menandakan bermulanya kerjasama antara pihak yang keluar daripada kerajaan BN dan pembangkang pada 2016. 

Selanjutnya usaha tersebut membawa kepada pembentukan Bersatu dan pembentukan Pakatan Harapan pada 2018.


Khairuddin kemudiannya keluar Bersatu atas sebab-sebab yang tidak diketahui tetapi bertanding PRU14 di bawah tiket Amanah.

Walaupun Khairuddin tidak bersama Bersatu secara rasmi, beliau sering kali menyerang pengkritik Mahathir. - Malaysiakini

Tiada ulasan:

Catat Komen

'Malas layan, PRU14 pun ahli MIC tak sokong PAS, mereka undi PH'

 Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, dia enggan melayan kenyataan pemimpin MIC termasuk amaran parti itu yang tidak akan me...