Sabtu, 28 September 2019

Janji yang tidak dipercayai, tidak boleh pegang kata Mahathir kata Syed Husin

Akhirnya, bersuara juga pro Anwar dalam menyangkal apa yang Mahathir katakan untuk memberi jawatan PM kepada Anwar. Adalah janji sudah dimungkiri? Atau PKR memang sedar akan kena main lagi sekali dengan Mahathir.Mungkin masa menang PRU lepas mereka terkejut beruk rasanya, yelah kerana Mahathir juga PH tu boleh menang, kalau nak harap Anwar sahaja, memang tidak mampu 100% untuk tawan Putrajaya.

Namun, segalanya sudah panas, tiga tahun lagi untuk Anwar menunggu adalah tidak patut, janji nak pegang dua tahun, Mei 2020 sudah boleh beri jawatan PM tu kepada Anwar.

Janji tinggal janji, maka akan ada drama gasak menggasak sesama mereka pasti berlaku, PKR sangat bachul kalau tidak bersuara lantang.

Kalau berani Anwar kena bersuara juga lah. Baru anak jantan. Tak boleh pegang cakap Dr M, Syed Husin jawab isu jawatan PM

KUALA LUMPUR: Seorang ahli politik veteran hari ini menggambarkan Dr Mahathir Mohamad sebagai seorang yang tidak boleh dipercayai, selepas perdana menteri berkata dia mungkin ada tiga tahun lagi sebelum menyerahkannya kepada calon lain sebelum pilihan raya umum ke-15.

Bekas presiden Parti Rakyat Malaysia dan timbalan presiden PKR, Syed Husin Ali secara terbuka mengatakan dia memang tidak pernah memegang cakap pengerusi PPBM itu.

“Dia cakap begini sekali, cakap begitu sekali. Saya memang tak boleh pegang cakap dia,” katanya ketika ditemui pemberita di majlis memperingati bekas presiden PAS, Dr Burhanuddin al-Helmy di Universiti Malaya hari ini.

“Sepuluh kali dia cakap, 10 kali dia punya jawapan,” tambahnya. - FMT

2 ulasan:

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak resky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN EYANG SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (082-391-772-208)
  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL

  BalasPadam
 2. TUN M(MANGKOK) BENTANG PENCAPAIAN KERAJAAN BOSSKU BN DI PBB..

  Mahathir dengan bangga di NEW YORK mengatakan Malaysia berjaya meningkatkan ekonomi dan mengurangkan kemiskinan selama bertahun-tahun, selain berjaya mengurus dan mengekalkan sumbernya, iaitu dengan menggunakan data kecekapan pengurusan negara oleh PM dan Menteri Kewangan DS Najib Razak.

  INI SEKO LAGI M FOR MANGKOK TINGKAT
  BOSSKU PUNYA KERJA DIA YG MELONCAT2
  SATU DOONIA DITIPUNYA PUNYA LAHANAT
  MACAI BODOH PIANG JER TERKINJA YA AMAT

  KIKIKIKKKK..

  Malah Malaysia tidak mampu menjana pendapatan yang cukup hingga terpaksa membuat pinjaman baru pada setiap minggu untuk menampung pengurusan negara.

  Apa dia fikir masyarakat antarabangsa bodoh macam pengundi PH gamaknya. Y

  KEBUNTUAN IDEA MACAI TUN MANGKOK AJER
  SATU DUNIA NAK DITIPU OLEH ATOKNYA PULA
  ATOK BALIK LAH GORENG MAUT TAK LAKU YER
  UDAH LA TU ATOK UNGKA BERUANG CIPAN YG NAK CAYER

  Tetapi dia tidak menyatakan setelah dia ambil alih kerajaan kadar kemiskinan naik 15% dan ekonomi negara jatuh dari tempat ke 2 yang bersaing dengan Singapura kepada tempat tercorot Asia yang sekadar sekadar bersaing dengan negara mundur seperti Vietnam dan Myanmar.

  Malah Malaysia tidak mampu menjana pendapatan yang cukup hingga terpaksa membuat pinjaman baru pada setiap minggu untuk menampung pengurusan negara.

  Apa dia fikir masyarakat antarabangsa bodoh macam pengundi PH gamaknya.

  KUASA VETO PUN DR M(MANGKOK TINGKAT) PUN NAK BELASAHNYA.

  Agak USA China Russia bole dengar ke apa atok M (Mangkok Tingkat) cakapkan tu.. atau sekadar acah acah power. Kat Malaysia kuasa PIBG lagi power dari kuasa Menteri dan Pidana Mintri.

  BUKAN KUASA VITO ATOK UBAHSUAI
  KUASA ATOK KITA YANG KENA UBAH
  OTAK KOSONG IDEA RENTUNG SERABAI
  ASET NEGARA DIJUAL SI HARAMJADAH

  “Negara yang memiliki kuasa veto tidak sepatutnya menganggap diri mereka sentiasa tidak terkecuali daripada undang-undang dan norma antarabangsa,” kata Dr Mahathir ketika menyampaikan kenyataannya pada Perbahasan Umum Sesi ke-74 Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNGA) di sini Jumaat.

  KIKIKI.. ATOK BALIK LAH KE MESIA
  JUAL AIR LIOR SEKO TAK KUASA DENGAR
  GORENG SANA TIPU SINI SIA2 AKHIRNYA
  LUBANG KUBO ATOK DAH MULO BUNYI BERGEGAR

  Amaran panggilan pulang dah sampai atok ku.... bersiap taubat menipu PBB pulak dah.... ilang akal atok ni..

  KIKIKIKI..

  #UDAHUDAHLAMENIPUTUHH..!!

  #bmf

  BalasPadam

[Gempar] DAP pecat Adun Malim Nawar

 DAP hari ini memecat salah seorang wakil rakyatnya di Perak. Dalam kenyataan dikeluarkan hari ini Pengerusi Jawatankuasa Disiplin DAP Ch...