Rabu, 11 September 2019

Khianat negara dengan menjual MyKad kepada warga China, bahaya untuk masa hadapan anak bangsa

Semalam pihak Polis telah menahan beberapa pegawai kerajaan berpangkat tinggi kerana kantoi meluluskan kad pengenalan berwarna biru pula tu kepada warga China.

Setelah viral satu gambar pasport dan kad pengenalan seorang warga China, pada mulanya pihak JPN menafikan dan membuat laporan Polis terhadap penularan gambar IC biru warga asing dimedia sosial.


Ini mendatangkan kemarahan rakyat Malaysia yang cukup risau dengan keadaan ini, tidak dipastikan berapa ramai pula yang diluluskan MyKad oleh pengkhianat yang gila duit haram ini.

Moga pihak polis siasat dengan telus dan heret siapa sahaja yang terlibat dalam jenayah yang boleh meruntuhkan negara ini.


Pegawai berpangkat tinggi jual MyKad kepada warga China tumpas ditahan Polis dalam satu operasi khas

PETALING JAYA: Beberapa pegawai kerajaan berpangkat tinggi ditahan dalam operasi khas pada minggu lalu bagi membantu siasatan berhubung kegiatan menjual MyKad kepada warga China di Pulau Pinang, lapor Harian Metro.


Akhbar itu melaporkan polis turut menahan beberapa individu dalam satu operasi sulit kerana disyaki terbabit dalam penjualan MyKad berjumlah RM350,000 kepada warga asing.

Sumber dipetik akhbar itu berkata, sindiket terbabit terbongkar susulan laporan Jabatan Imigresen Pulau Pinang berhubung seorang wanita China berusia 25 hingga 30 tahun yang mahu membuat pasport Malaysia menggunakan MyKad sah.

Katanya, Jabatan Imigresen meragui status kerakyatan wanita itu yang berdepan masalah berkomunikasi dengan pegawai bertugas.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Melayu tak daftar undi sebab lihat ahli politik seolah dirasuk syaitan kata Khalid Samad

 PENGARAH Komunikasi Amanah Khalid Abd Samad menyangkal kenyataan Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang kononnya ramai orang Melayu berag...